07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
24.05.2010
Mikä ihmeen EUCAPA?
 
Joukko fysioterapiaopiskelijoita ilmoittautui 6.5.2010 klo 8.30 Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljonkiin konferenssiin, josta he olivat puhuneet jo viikkoja. Matkat ja majoitus olivat jo hyvissä ajoin varattuna. Hämmästykseksemme Paviljonki oli saapuessamme vasta heräilemässä tulevaan konferenssipäivään. Kolmen seuraavan päivän aikana tarkoituksenamme oli tutustua mahdollisimman laajasti EUCAPAAN eli erityisliikunnan konferenssiin (European Congress of Adapted Physical Activity).
Ecapa 2010, Turun AMK:n ryhmä edustettuna
Kuvaaja: Nina Lindberg
Erityisliikunta on sovellettua liikuntaa henkilöille, jolla on vamma, sairaus tai toimintakyvyn heikentyminen, jonka vuoksi he eivät pysty osallistumaan normaalisti yleisiin liikuntalajeihin. EUCAPA lähestyy erityisliikuntaa erilaisista näkökulmista, esimerkkeinä vammaisurheilu sekä liikunnan vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin.
Postereista tietoa tiivistetysti
Kuvaaja: Nina Lindberg
 
Ensimmäinen konferenssipäivä
Ensimmäisenä konferenssipäivänä Paviljongin auditorio täyttyi ympäri maailmaa tulleilla, pääasiassa liikunta-alan ammattilaisilla, mutta olihan mukana myös pieni määrä opiskelijoita, joita mekin edustimme. Puhujana auditoriossa oli itse International Paralympic Committeen presidentti Sir Philip Craven. Sir Craven kertoi tunteella siitä, kuinka vammaisurheilijoiden intohimo ja unelma urheilla ja kilpailla ovat tulosta siitä, että paralympialaiset ovat kehittyneet nykyiselle tasolleen. IPC:n toiminnan ajatuksena on: ”to enable Paralympic athletes to achieve sporting excellence and inspire and excite the world”.

Illalla luvassa oli EUCAPAN avajaisjuhla Jyväskylän yliopistolla. Koko illan ajan tunnelma säilyi leppoisana. Koska kyseessä oli näinkin kansainvälinen tapahtuma, juhlavieraille oli tarjolla perinteistä suomalaista ruokaa, mm. muikkuja, porokiusausta ja karjalanpiirakoita munavoilla. Kahvittelun ohella pidettiin myös tilaisuuden virallinen osuus, joka sisälsi huumorilla höystettyjä puheita. Päivä oli hyvin antoisa, ja vähitellen saimme käsityksen konferenssimaailmasta.
Frisbeegolfin pauloissa opettaja Päivi Mäkilä
Kuvaaja: Nina Lindberg
 
Konferenssin muita antimia
Toisena konferenssipäivänä aurinkoinen aamu alkoi kanadalaisen professori Greg Reidin (McGill University) luennolla integraatiosta ja inkluusiosta liittyen mm. näyttöön perustuvaan käytäntöön (EBP). Iltapäivällä saimme tutustua posteri-esityksiin ja raikkaassa ulkoilmassa frisbeegolfiin ja sauvakävelytekniikoihin mm. tandem-sauvakävelyyn. Viimeinen konferenssipäivä aloitettiin samaan malliin Jyväskylän yliopistosta Professori Harri Suomisen luennolla fyysisestä aktiviteetista ja ikääntymisestä.
 
Mitä opimme?
EUCAPAN aikana alaamme liittyvä englannin kielen sanavarasto karttui, mutta emme valitettavasti päässeet sitä paljoakaan käyttämään, koska muista maista tulleita opiskelijoita ei oikeastaan tullut vastaan. Olimme erityisen innoissamme siitä, että jokainen sai valita laajasta aihevalikoimasta mieleisensä luennon, jolle osallistua. Luennoilla esitettyjen tutkimusten tulokset olivat mielenkiintoisia ja osaltaan antoivat uutta motivaatiota sekä innostusta tulevaa fysioterapeutin ammattia ajatellen. Konferenssista sai myös runsaasti tietoa, jota voimme tulevaisuudessa hyödyntää esimerkiksi opinnäytetöissä.

EUCAPA oli kokonaisuudessaan hyvä kokemus, jossa oli mukava kansainvälinen tunnelma, välillä tuntui jopa siltä, että olisimme olleet ulkomailla. Toivottavasti muillakin opiskelijoilla on tulevaisuudessa mahdollisuus osallistua näihin uusia ideoita ja uutta tietoa sisältäviin kansainvälisiin konferensseihin. Seuraavan kerran EUCAPA järjestetään vuonna 2012 Irlannissa.
 
Kirjoittaja(t):
Nina Lindberg & Meeri Rokka, fysioterapiaopiskelijat TFTS08