07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
26.03.2014
Täällä kierrätetään leikitkin
 
Sosionomi- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden sekä kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden MAHIS-projektissa työstettiin vanhat leikit uuteen uskoon.
Kierrätys on päivän sana. Asiantunteva kierrättäjä heittää pois vain pikkuruisen osan tavarastaan. Nyt oli aika siirtää kierrätys myös kulttuuria koskevaksi asiaksi ja huolehtia, ettei arvokas tietotaito mene hukkaan.
Kuvaaja: Emmi Hakanen
 
Tutuista leikeistä uusia
Kierrätimme leikkejä MAHIS-projektissa Ruiskadulla. Moniammatillisella tiimillämme oli asiakkaanaan kolme perhepäivähoitajaa lapsiryhmiensä kanssa. Lapset olivat iältään yhdestä viiteen vuoteen.

Kokoontumisten aiheina olivat ravitsemus, liikunta, lepo ja hygienia. Ryhmämme käytti toiminnassaan joka viikko uusia ja vanhoja ideoita tarkoituksena saada kaikki lapset osallistumaan ja tulemaan haastetuksi ikätasonsa mukaan.
Touhutoukka
Kuvaaja: Emmi Hakanen
 
Touhutoukka
Touhutoukkaa käytimme tutustumiseen, ryhmäytymiseen ja järjestäytymiseen. Leikissä ympyrät olivat pehmeitä lattialaattoja. Niitä käytettiin myös Marjan metsästys-leikkiin, jossa musiikin loputtua piti kiireesti löytää oikea marja. Touhutoukka odotti hymyillen seinällä aina kun lapset tulivat tapaamiseen.

Ensimmäisellä kerralla jokainen koristeli yhden sukan Touhutoukalle, ja sukat haettiin mukaan alkupiiriin auttamaan nimien muistamista. Toukka olisi voinut myös mennä piiloon tai kertoa tarinoita.
Safarilla autetaan sammakot takaisin lampeen.
Kuvaaja: Emmi Hakanen
 
Eläinten etsintä
Liikunta-aiheisena päivänä lähdimme safarimielellä etsimään eläimiä tutun sävelen tahdissa, mutta hieman uudistetuin sanoin. ”Eläimiä etsitään, tahdon löytää monta, kuka tulee katsomaan..” Leikin sävel oli Leijonan metsästyksestä.

Matkan alussa tarkastimme, että kaikilla on kiikarit mukana ja kädestähän ne löytyivät. Puskista löytyi eri eläinten kuvia. Pidimme jokaiselle eläimelle seuraa hetken aikaa sen taivaltaessa kuumalla safarilla. Samalla liikuimme mahdollisimman tarkasti niin kuin kyseinen eläin liikkuu.
Innokkaat sopansekoittajat
Kuvaaja: Emmi Hakanen
 
Vihannessoppa
Vihannesleikin tarina alkoi ravitsemusteeman päivänä tutusta ”Laiva on lastattu”-pelistä. Näytimme erilaisia muovisia vihanneksia ja hedelmiä, joilla lapset voisivat lastata laivaa. Lisäsimme leikkiin jännitystä kätkemällä vihannekset ja hedelmät pussiin, josta jokainen sai poimia omansa.

Jossain vaiheessa tätä teemapäivää päätimmekin lastata kattilaa ja vaihtaa ”laiva on lastattu”-loru muotoon ”kuka saa ruokapussiin kurkistaa, tillin-tallin-tömpsis”, joka on myös muualta tuttu. Kun kattila oli lastattu, sekoitimme vielä soppaa yhdessä ja lauloimme ”Popsi-popsi-porkkanaa”. Vähän meni yli, mutta kaikkien mielestä maistui hyvältä!
 
Kierrättäminen voi olla helppoa
Leikkien kierrättäminen on helppo aloittaa rakentamalla ne teeman tai hahmon, esimerkiksi touhuavan toukan, ympärille.
 
Kirjoittaja(t):
Kati Förbom, opiskelija