07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
26.01.2009
Vapaa-aika - laatuaikaa lapsen kanssa
 
Opiskelijan vapaa-aika mielletään pääsääntöisesti olevan viinanhuuruista biletystä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Useat opiskelijat ovat pienen lapsen äitejä ja isiä, jolloin vapaa-ajan viettoon panostetaan aivan eri näkökulmasta. Opiskelu ammattikorkeakoulussa on haastavaa ja vaatii paljon ajankäyttöä myös luentojen ulkopuolella. Vapaa-aika on kortilla, mutta miten siitä saadaan otettua kaikki irti?
Puistossa
Kuvaaja: Ylitalo Jaana
”Äiti takaisin nukkumaan. Ei saa mennä kouluun.”Sanoi 2-vuotias poikani, kun herättelin häntä taas torstaiaamuna kello kuusi. Pienelle lapselle on kovin vaikea selittää, miksi äidin pitää taas lähteä. Olisi mukavaa, jos voisin lohduttaa häntä sillä, että leikitään koko ilta yhdessä, kun äiti tulee koulusta. Se olisi kuitenkin useimmiten valhe, sillä projektit ja harjoitukset odottavat tekijäänsä.
 
Rahan ei pitäisi olla ongelma jos sitä ei ole
Työskentely opiskelun ohessa vähentää vapaa-aikaa entisestään. Työn tekeminen ei minulle ole vaihtoehto, vaan välttämätön paha, mikäli aion ostaa vaippoja, vaatteita ja ruokaa. Töihin lähtemisen poikani kuitenkin sulattaa paremmin kuin koulun. Hän kertoo, että äiti on töissä ja saa siitä rahaa. Raha annetaan kauppaan, että saadaan maitoa. Aina töistä tullessani hän tarkastaa lompakkoni, onko sinne tullut iso raha. Ei ole. Jälleen on selityksen paikka. Raha tulee tilille ja lähtee melkein heti pois.
 
Vihdoinkin vapaa-päivä!
Tätä on odotettu kaksi viikkoa. Tämä on päivä, jota on suunniteltu, poistettu kalenterista kaikki ylimääräinen ja omistettu vain ja ainoastaan perheelle. Iltaisin kun olen laittanut lastani nukkumaan, olemme jutelleet mukavia ja miettineet mikä olisi oikein kivaa. ”Äiti minne mennään”, hän kysyy aamulla heti herättyään. Tänään lähdemme uimaan. Lapsen riemu siitä, että äiti on koko päivän vain ja ainoastaan hänen, poistaa kaiken sen pahan mielen ja omantunnontuskan, jonka kiire on aiheuttanut
Hauskaa Hoplopissa
Kuvaaja: Ylitalo Jaana
 
Mitä laatuaika maksaa?
Vuoden talousuutinen: laatuaika on ilmaista. Laatuajan ei siis tarvitse maksaa mitään. Siihen riittää puistoretki tai päivä pulkkamäessä. Tärkeintä laatuajalle kuitenkin on läsnäolo. Lisämaustetta laatuaikaan tekee se, jos puitteet ovat mieluisat. Turun ympäristö tarjoaa näitä puitteita mukavasti. Valinnanvaraa löytyy aina HopLopista Muumimaailmaan. Uiminenkin on mukavaa niin kesällä kuin talvella.

Vaikka elämä opiskelun, työn ja perheen välillä on välillä hyvin raastavaa, nautin laatuajasta täysin rinnoin. Yksikään perheen kanssa vietetty viikonloppuilta ei ole aiheuttanut pahoinvointia eikä päänsärkyä. Kaikesta kiireestä huolimatta päivä päättyy aina lauseeseen ”Äiti on mun rakas".
 
Kirjoittaja(t):
Jaana Susanna Ylitalo, Liiketalousopiskelija