07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
23.09.2008
Keltanokkabileiden yhdistävä voima
 
Turun ammattikorkeakoulun Keltanokkabileet kokosivat 11.9.2008 yli 1200 uutta opiskelijaa eli keltanokkaa yhteen. Tänäkin vuonna bileiden yksi päätarkoituksista, eli opiskelijoiden tutustuttaminen toisiinsa, onnistui hyvin.
Me-hengen kannalta opiskelijabileet ovat merkittäviä tapahtumia opiskelijoille. Turun ammattikorkeakoulussa, jossa on seitsemän eri koulutusalaa ja yhdeksän eri toimipistettä, Keltanokkabileet toimivat uusien opiskelijoiden ensimmäisenä isona mahdollisuutena tutustua myös muiden koulutusalojen ja toimipisteiden opiskelijoihin.

Opiskelijoita oli tänäkin vuonna tullut hyvin myös Turun ulkopuolella toimivista toimipisteistä. Keltanokkabileet alkoivat Samppalinnanmäeltä kello 16.30, jolloin opiskelijat toivotti tervetulleeksi Turun kaupungin puolesta hallituksen puheenjohtaja Aila Harjanne ja Turun ammattikorkeakoulun puolesta bioalojen ja liiketalouden tulosalueen koulutusjohtaja Juhani Soini. Juhlallisuuksiin kuului myös keltanokkkavalan vannominen, jonka uudet opiskelijat vannoivat TUOn hallituksen puheenjohtajan Elna Voipion perässä. Kastajaisiin kuuluu tietenkin myös itse kaste, jonka keltanokat saivat Kaarinan VPK:n jylhistä vesitykeistä.

Samppalinnanmäeltä keltanokat lähtivät kiertämään tuttuun tapaan baarikierrosta, johon osallistui yhteensä kolmetoista eri baaria ympäri Turkua. Kierroksen ideana oli tehdä yhdessä erilaisia tehtäviä eri baareissa ja kerätä samalla mahdollisimman paljon pisteitä omalle joukkueelle. Parhaimmat joukkueet palkittiin illan lopuksi Onnelassa.
 
Tutustuminen olympiahengessä
Illan teemana oli ajankohtaisesti Olympic Games, joka näkyi katukuvassa niin tenniksenpelaajina, taitoluistelijoina kuin hiihtäjinäkin. Parhaimmat yksilö- ja joukkueasut palkittiin, joten välineurheilu oli kannattavaa.

– Yhteinen teema ja sekoitetut joukkueet luovat yhtenäistä me-henkeä, joka on uusille opiskelijoille myös tulevien opintojen kannalta todella tärkeä asia. Haluamme, että opiskelijat tutustuvat illan aikana toisiinsa ja pitävät hauskaa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan TUOn pääsihteeri Kimmo Hollmén.
 
Iloa myös ilman viinaa
Opiskelijabileet tuovat usein ensimmäisenä mieleen suuren määrän alkoholia. Kyseistä mielikuvaa haluttiin muuttaa Keltanokkabileissä: rastikierros sisälsi tuttuun tapaan myös alkoholittomia juomavaihtoehtoja. TUO on ottanut asian esille myös Neliveto vai etukeno? -hankkeessa, johon se on valittu viime toukokuussa pilottiopiskelijakunnaksi. Hanke on Elämäntapaliiton toteuttama, ja se pyrkii vähentämään juomisesta aiheutuvia sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja ammattikorkeakouluopiskelijoilla. Lähestymistapa pyrkii olemaan keskusteleva ja välttämään sormen heristelyn. Tarkoitus on mahdollistaa opiskelijan omat valinnat ja herättää keskustelua vallitsevasta alkoholikulttuurista, muun muassa siitä, painostavatko opiskelijat toisiaan juomaan enemmän kuin he oikeasti tahtovat.
 
Väsyneitä mutta onnellisia
Urheilijat onnistuivat suorituksissaan hyvin, eikä doping-epäiltyjäkään löytynyt. Loppuillasta urheilijat vaikuttivat väsyneiltä mutta onnellisilta. Uusia urheilijaystäviä oli löydetty, ja uusia kilpailuja jäätiin innolla odottamaan.
 
Kirjoittaja(t):
Marja Nikkinen, TUOn tiedotussihteeri