07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
08.12.2009
Herrankukkaro Oy: muutakin kuin pelkkä kokouspaikka
 
Turun ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden restonomiopiskelijat osallistuivat 23.- 24.9.2009 järjestettyyn European Cultural Tourism Network -konferenssiin. Konferenssin teemana oli tänä vuonna ”Culture with a twist”, eli kulttuurimatkailun miettiminen uusin keinoin. Paikalla oli kulttuuri- ja matkailualan toimijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin.
Konferenssissa puhuttiin muun muassa sosiaalisen median suosion kasvusta ja sen hyödyntämisestä. Loistava varsinaissuomalainen esimerkki sosiaalisen median hyödyntämisestä on Rymättylän Herrankukkaro Oy, jonka toimintaa oli paikalla esittelemässä toimitusjohtaja Petri Hollmén.

Rymättylän Herrankukkaro Oy on Rymättylässä Turun saaristossa sijaitseva kokous- ja virkistäytymispaikka. Yrityksen tärkeimpiä arvoja ovat saariston ja sen rauhan kunnioittaminen. Yritys on kuitenkin myös paljon muutakin kuin pelkkä kokouspaikka. Yritys menestyy, mutta vastapainoksi se haluaa myös kantaa kortensa kekoon auttamalla muita.

Herrankukkaro käyttää palveluidensa tuottamiseen sekä tuuli- että tulivoimaa. Heidän palvelunsa ovat niin sanottuja hiljaisia palveluita, jotka kunnioittavat saariston rauhaa. Herrankukkaron kaislikkokylpylässä käytetään modernia teknologiaa. Vetenä käytetään merivettä, joka puhdistetaan suodattamalla hiekkasuodattimien läpi, joten käytetty vesi on todella puhdasta.
 
Sosiaaliset mediat markkinoinnin apuna
Sosiaaliset mediat ja niiden merkitys kasvaa kuluttajien keskuudessa koko ajan. Kuluttajat seuraavat erilaisia blogeja ja keskustelupalstoja ja muodostavat niiden perusteella mielipiteensä tuotteista ja palveluista.

Herrankukkaro on ymmärtänyt sosiaalisten medioiden merkityksen jo vuosia sitten. Nettisivuilla voi seurata kahta erilaista blogia, joita lukijat voivat kommentoida. Toinen blogi on nimeltään Perjantaikokin herkkuresepti. Tässä blogissa aiheena on ruoka, ja mukana on Herrankukkaron ruokien reseptejä.

Toinen erittäin merkittävä blogi on Herrankukkaro Oy:n entisen toimitusjohtajan Pentti-Oskari Kankaan kirjoittama. Marja ja Pentti-Oskari Kangas ovat viettäneet jo vuosia talvensa Sri Lankassa. Kankaat olivat toimineet useissa projekteissa oman kylänsä ja lähialueiden elintason parantamiseksi rahoittamalla yksityisin varoin esimerkiksi koulujen rakentamista.
 
Sosiaalinen vastuu
26.12.2004 tapaninpäivänä tsunami iski Sri Lankaan. Marja ja Pentti-Oskari Kangas olivat myös tuolloin paikalla, ja he päättivät aloittaa tsunamin uhrien auttamisen. Kankaat olivat mukana noin 300 suomalaisen evakuoimisessa ja rahoittivat omista varoistaan kyläläisille ruoat viikoiksi.

Kankaat olivat tapahtumien keskipisteessä, ja he alkoivat saada tutuilta ja tuntemattomilta kyselyjä, mitä he voisivat Suomesta käsin tehdä. Suomessa yrityksen henkilökunta avasi internetsivut, joille Pentti-Oskari lähetti tietoa päivittäin. Tämä blogi jatkuu edelleen, ja ihmiset voivat sen kautta seurata Sri Lankassa vireillä olevia projekteja. Herrankukkaro Oy on selkeästi yhteiskuntavastuullinen yritys ja tekee hyvää sekä kotimaassa että ulkomailla. He panostavat asioihin, jotka ovat heille tärkeitä. Lisäksi he tuovat myös muiden ihmisten tietoisuuteen näitä asioita ja rohkaisevat myös muita auttamaan.
 
Kirjoittaja(t):
Heidi Juntunen, opiskelija