07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
04.11.2008
Muistojen Sarka herättelee ikäihmisiä
 
Heitetään yhteen ikäihmiset, Sarka-museo, tuoksut, tunteet, historia, innostuneisuus ja Monkey-projekti. Saadaan hämmentävä yhtälö. Vajaa kaksi kuukautta aikaa tehdä ikäihmisille toimintapaketti, jolla olisi tulevaisuudessakin vielä käyttöä. 19 projektin osallistujaa, toisilla enemmän kokemusta, toisilla vähemmän. Eri alojen opiskelijoita, paljon tietoa ja intoa. Soppa, josta olisi tultava jotain todellista.
Projektiryhmä pääsi tutustumaan monelle ennalta tuntemattomaan Sarkaan Loimaalla. Maaseudun rauhassa seisova museorakennus ei huokunut ulospäin sisäistä tunnelmaansa. Pääsimme sisällä kuitenkin tutustumaan ainakin sataan erilaiseen essuun ja ummessa olevaan peltilehmään. Ideat ryöppysivät uudella tavalla toteutusympäristössä.

Projektiryhmä jakautui kahteen ryhmään, joissa tätä projektia lähdettäisiin työstämään eteenpäin. Projektipäällikkö singahtaisi aina tarpeen tullen molemmissa ryhmissä jakamassa tietoaan toisten tekemisistä ja omista loistavista ajatuksistaan sekä pitäisi luonnollisesti kaikki langat käsissään.
 
Aistielämysryhmä tuoksuttelee ja tunnustelee
Ohjelmaryhmä alkoi suunnitella kohderyhmälle sopivaa ohjelmistoa museokäynnin lisäksi. Lähdimme siis suunnittelemaan täysin uutta palvelupakettia museon runsaan tarjonnan monipuolistamiseksi. Muistojen Sarka-paketti alkoi ohjelmansa puolesta hahmottua, ideat olivat loistavia ja erityisesti muistoja tuovia. Näin tuli huomioiduksi hienosti tuleva kohderyhmämme.

Ohjelma kietoutui pitkälti aistielämysten ympärille. Tarkoitus on tarjota ikäihmisille tunteita, muistelua ja mielikuvia. Myös toimeksiantaja oli onneksemme vahvasti ehdotelmiemme puolella. Tästä oli helppo lähteä työstämään yksityiskohtaisemmin Muistojen Sarka -päivän ohjelmaosuutta. Aistielämyshattu päähän ja ideoimaan! Joukossa on tuoksuja, tunteita ja musiikkia. Siinä runko, josta lähdimme liikkeelle. Heiteltiin joukkoon heinäpaaleja, kamferia, piparminttua, kahvipapuja ja haitarimusiikkia. Hämmennettiin soppaa ja annettiin muhia. Kaikkia ainesosia ei ehkä päästä toteuttamaan, mutta tärkeintähän oli luovuus ”keittelyvaiheessa”.
 
Markkinoinnin alkeita ja videoshow
Markkinointiryhmä lähti liikkeelle toimeksiannon osalta myös vauhdikkaasti. Kohderyhmien etsiminen, kontaktit heihin sekä mainoksen lähettäminen vaativat tehokkuutta, aikaa ei ollut odottamiselle. Suorat kontaktit tehosivat, ja esite päivästä lähti halukkaille.

Yhteistyön ja tiedon kulun ryhmien välillä pitää hoitua, ja se hoituikin hienosti. Tieto kulki kahden ryhmän välillä, ja tulosta syntyi. Esitteen laatiminen toimeksiantajan tulevaisuuden käyttöön meni millimetripeliksi, mutta aivan loistavahan siitäkin sitten lopulta tuli. Ohjelmaan tuli lisäksi järisyttävän hieno videoshow. Onneksi joukossamme on taitavaa tietoteknistä osaamista. Ruotsin kielen taitaja pääsi kääntämään esitettä ruotsiksi, näin erityisosaamista hyödynnetään tehokkaasti.
 
Ryhmä toimii
Projektin porukka on innostunutta ja osaavaa. Kun erityisosaamisia hyödynnetään, vapaaehtoisia löytyy lähes joka hommaan ja aikataulu miltei pitää, on tuloksena taatusti sitä mitä pitääkin: hyvä tuote, jota on ilo testata. Lähdemme testaamaan tätä Muistojen Sarka-pakettia jännityksellä viikolla 45/2008. Ikäihmisten vastaanottamiseen ja tuotteen toimivuuteen käytännössä suhtaudumme hienoisella jännityksellä. Vasta kokeileminen käytännössä näyttää sen, olemmeko onnistuneet toimeksiantajaa tyydyttävällä tavalla projektissamme.
 
Kirjoittaja(t):
Tiina Lintervo & Monkey-tiimi "Sarka-museo", Monialainen Monkey-projektiryhmä