07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
15.11.2012
Liikettä elämään!
 
Järjestimme toimintapäivän 2 tyypin diabeetikoille Lemminkäisenkadun koulutalolla 29.10.2012. Tapahtuman kantavia teemoja olivat liikunta, ravitsemus sekä virtuaalisuus.
Liikuntapiirakkaa tarjolla!
Kuvaaja: Maija Riikonen
Elixian lajiesittelyjä
Kuvaaja: Maija Riikonen
 
Miksi Liikettä elämään -tapahtuma järjestettiin?
Toimeksiantajamme eMedic on EU-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on kehittää uusia hoitomuotoja diabetespotilaiden ja hoitohenkilökunnan arkea helpottamaan.

Projektin toteuttivat Turun AMK:n opiskelijat osana Monkey-projektia. Tavoitteenamme oli saada mahdollisimman moni 2 tyypin diabeetikko kiinnostumaan tapahtumastamme.

Eri markkinointikanavia käyttäen onnistuimme tavoittamaan paljon kohderyhmämme ihmisiä ja saimme heidät innostumaan tapahtumastamme.
Herbalifen Anu kehonkoostumusmittalemassa
Kuvaaja: Maija Riikonen
 
Päätavoitteena liikunta
Projektiryhmämme tavoitteena oli rakentaa tapahtumailta, joka palvelisi mahdollisimman hyvin kohderyhmämme tarpeita ja toisi uusia ideoita diabeteksen itsehoitoon. Halusimme liikunnan lisäämisen tapahtumamme pääteemaksi.

Sponsoriksi tapahtumaan lähti Elixia, Intersport Skanssi, Turun kaupungin liikuntapalvelut, Keventäjät, Sats, Aurajooga ja Kultaranta Resort. Yhteistyö yritysten kanssa sujui hyvin ja saimme liikuntateeman hyvin esille.

Yhteistyökumppanimme Herbalife kiinnosti enitentoimintapäivään osallistujia. Kehonkoostumusmittausten tulokset toivat mukavasti lisäintoa liikunnan lisäämiseen. Opiskelijamme olivat ottaneet selvää diabeteksen hoitoon suositeltavista liikuntasuosituksista ja jakoivat suositusten perusteella liikuntaneuvoja. Apuna oli liikuntapiirakka, jonka kävijät saivat täyttää oman liikkumisen mukaiasesti. Yhdessä opiskelijoiden kanssa katsottiin, olisiko liikuntatottumuksissa muutettavaa.
Jesse Söderlund kokkailee
Kuvaaja: Maija Riikonen
 
Nam... herkkuja!
Ravitsemus oli toinen pääteemoistamme. Jesse Söderlund kokkaili maittavia diabeetikoille sopivia herkkuja. Ravitsemusterapeutti Mirva Korpela luennoi diabeetikon ruokavaliosta.

Kävijät antoivat erittäin positiivista palautetta luennosta ja monet kertoivat saaneensa uusia vinkkejä ravitsemukseen. Ryhmäläisemme olivat perehtyneet diabeetikoille sopivaan ruokavalioon ja sen pohjalta tehneet herkkuja tapahtumaan.
Kultaranta Resortin pisteessä sai golffailla!
Kuvaaja: Maija Riikonen
 
Liikunta on hauskaa!
Virtuaalisuus oli yksi lisäteemoista. Pelihuoneessa kävijät saivat kokeilla Wii ja Xbox:n Kinect -pelejä.

Tarkoituksenamme oli osoittaa, että liikuntaa on helppo tehdä kotona ja se on myös hauskaa! Virtuaalisuudesta kertoi lisäksi toimeksiantajamme yhteyshenkilö Annukka Myllymäki luennoillaan. Virtuaalisuutta tukivat myös tietokoneet, joilla pääsi tutustumaan liikuntaa tukeviin internet-sivuihin.
Iloinen projektiryhmä onnistuneen tapahtuman jälkeen!
Kuvaaja: Maija Riikonen
 
Miten onnistuimme, vai onnistuimmeko?
Mielestämme onnistuimme luomaan positiivishenkisen ja informatiivisen tapahtuman, joka palveli hyvin kohderyhmäämme. Sen tavoittaminen oli haasteellista, joten olimme erittäin tyytyväisiä toimintapäivän reiluun 60 osallistujaan.

Eri markkinointikanavia hyödyntäen saimme myös näkyvyyttä eMedic-hankkeelle. Kävijät antoivat paljon positiivista palautetta tapahtumastamme, joten voimme olla tyytyväisiä projektiimme.
 
Kirjoittaja(t):
Tiina Kuusisto