07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
23.12.2012
Koulutusten juhlavuosi - in the beginning
 
Vuonna 2012 Turun ammattikorkeakoulun fysioterapian koulutusohjelma täytti 40 vuotta ja toimintaterapian koulutusohjelma 30 vuotta. Monialaiselle Turun AMK:n opiskelijaporukalle annettiin toimeksiannoksi juhlaviikon tapahtumien organisointi. Toimeksiantaja oli fysio- ja toimintaterapian koulutusohjelmien koulutuspäällikkö Mary-Ann Kaukinen. Opiskelijaryhmä sai juhlaviikon tapahtumien organisointiin täysin vapaat kädet.
Tutustumisleikkejä.
Koulutuksen juhlaviikko – projektiryhmään kuului fysioterapia-, toimintaterapia, sosionomi-, restonomi- ja estenomiopiskelijoita. Ensimmäinen ja osaksi toinenkin päivä projektista meni opiskelijoiden tutustuessa toisiinsa, muun muassa erilaisten pelien avulla.
Ryhmähenkeä!
 
Kolme kiveä
Alussa toimeksiannon toteutuksen eri mahdollisuuksien paljous aiheutti pientä sekasortoa ja päänvaivaa, mutta ryhmän sisäisten roolien selvittyä hommat alkoivat pala palalta loksahdella paikoilleen. Lähdimme purkamaan toimeksiantoa projektipäällikön johdolla miettimällä yhdessä, mitkä olivat projektimme kolme kulmakiveä.

Päädyimme kahteen pientapahtumaan ja yhteen suurempaan iltajuhlaan. Tästä saimme yhden kulmakiven, jolle annoimme nimeksi ”TAPAHTUMAT”.

Toinen kivi muodostui markkinoinnista, koska projektimme luonteen kannalta oli tärkeää saada tietyt ihmisryhmät tietoisiksi koulutusohjelmien juhlavuodesta. Tämän kiven nimeksi tuli ”NÄKYVYYS”.

Päätimme järjestää tapahtumia, joiden rekvisiittaan, tarjoiluun ja esityksiin menisi rahaa, joten kolmas kulmakivemme oli ”TALOUS”.
Aamukokous Ruiskadulla.
 
Roolit
Projektin edetessä roolijaot täsmentyivät. Muodostui pientapahtumien suunnittelutiimi, iltajuhlan suunnittelutiimi, markkinointi-, viestintä- ja taloustiimi.

Tapasimme koko projektiryhmän voimin aina kerran viikossa, mutta muuten pienryhmät toimivat melko itsenäisesti. Välitimme tietoa toisillemme suunnitelmista ja niiden edistymisistä yhteistapaamisissa sekä Facebookiin perustetun suljetun ryhmän avulla.

Projektiaikataulu sovitettiin pienryhmien tarpeiden mukaan. Huolimatta ryhmän niin sanotusta pirstaloitumisesta, yhteistyö eri tiimien välillä toimi kitkattomasti. Kaikki saivat äänensä kuuluviin ja yhteisymmärrys tapahtumien laadusta ja luonteesta oli täydellinen.
Yksi esimerkki tapahtumajulisteista.
 
Markkinointi
Markkinointitiimi valokuvasi Ruiskadun ammattikorkeakoulun tiloissa kuvamateriaalia mainosjulisteisiin. Valokuvaaja oli yksi projektiryhmän jäsenistä ja malleina ryhmäläiset. Kuvista tuli onnistuneita ja hauskoja.

Julisteen kokonaissommittelu herätti mielenkiinnon aihetta kohtaan. Markkinointitiimi valmisteli myös puskaradiomainoksen ja onnittelutekstin koulutusohjelmille Turun Sanomiin.
Esteettömysradalla pientapahtumassa.
 
Pientapahtumat
Pientapahtumien tiimiläiset keräsivät Ruiskadun koulun arkistoista valokuvia fysio- ja toimintaterapian menneistä vuosista. He kolusivat myös läpi vanhoja tarvikevarastoja pientapahtumissa järjestettäviin arvauspisteisiin ja kilpailuttivat pullapuoteja kahvitarjoilua varten.

Erään ryhmäläisen poikaystävä teki vanerista suuren vaaleanpunaisen sydämen, johon tapahtumiin osallistujat askartelivat hauskoja pienveistoksia silkkimassasta. Ryhmäläisten kotoa kannettiin kahvinkeittimiä tapahtumapäiviä varten. Pyörätuolille suunniteltiin liikkumisrata, joka osoittautui tapahtumassa suosituksi toimintapisteeksi.
Juhlaillan orkesteri esittäytyy!
 
Iltajuhla
Iltajuhlatiimin suunnittelemat kuviot paljastuivat vasta pari päivää ennen itse tapahtumaa muille ryhmän jäsenille. Jännitys säilyi loppuun asti ja lopputulos oli onnistunut. Ryhmäläisten kotoa tuotiin kynttilänalusia, juhlavaloja, jatkojohtoja ja henkareita ynnä muuta iltajuhlalle tarpeellista tavaraa.

Eräs iltajuhlaa organisoineista tiimin jäsenistä pölähti paikalle kainalossaan kaksikymmentä kanervaruukkua. Esiintyjä oli peruukkiin pukeutunut nuori mies, joka lauloi Rauli Badding Somerjoen kappaleita.

Auditoriotilaisuudessa kuultiin puheita, yllättäviä kiitospuheita ja nähtiin fysioterapiaan liittyvä historiallinen esitys.
 
Viimeiseksi muttei vähäisimmäksi
Talousvastaava pyöritteli lukuja ja antoi topakoita käskyjä kuiteista ja täsmällistä summista.

Projektipäällikkö ja varaprojektipäällikkö pitivät lankoja käsissään etenkin projektin kirjallisia tuotoksia ja piiskasivat muita pysymään sovituissa aikatauluissa ja asiakirjoitustyyleissä.

Projektipäällikkö suunnitteli fysio- ja toimintaterapian juhlavuoden kunniaksi haalarimerkin yhteistyössä toisen visuaalisesti lahjakkaan ryhmäläisen kanssa. Projektipäällikkö valmisti myös videon projektin loppugaalaa varten. Hänen teatteritaustastaan oli tässä tehtävässä apua.

Kiitos koko projektitiimille menneestä Monkey-projektista! Tapahtumat onnistuivat ja me olimme loistavia.
 
Kirjoittaja(t):
Hanna-Kaisa Nummela, opiskelija