07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
18.01.2007
Hirvellä hierottaessa vetreäksi
 
Ruotsissa valmistettu puinen hierontahirvi rentouttaa väsyneitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Tämä käsin tehty hierontahirvi on hyvin helppokäyttöinen ja sopii kaiken ikäisille.
Mikä onkaan mukavampaa raskaan päivän jälkeen kuin hieroa väsyneitä raajoja hierontahirvellä? Tämän puisen hierontaesineen neljä hierovaa palloa rentouttavat lihaksia ja nopeuttavat aineenvaihduntaa. Tällä tavoin saa rentoutuneen ja lämpimän tunteen raajoille.

Hierontahirvi on hyvin helppokäyttöinen. Hirvestä saa hyvän ja tukevan otteen pyöriteltäessä sitä selän, käsien ja jalkojen lihaksia pitkin ylös ja alas. Tämä hierontalaite on hyvin käytännöllinen kotioloihin. Sitä voi käyttää ihan yksikseen tai pyytää kaveria hieromaan. Vain 18 cm pitkä ja 11 cm leveä ja yhtä korkea hirvi voi saada uskomattomia tuloksia aikaan.

Hirvellä voit hieroa niin usein kun haluat ja jaksat. Muutama kerta viikossa pitää lihakset vetreinä ja stressin loitolla. Voit esimerkiksi illalla hieroa hirvellä itseäsi ennen nukkumaan menoa noin 10–15 minuutin ajan, niin saat sopivasti rentoutuneen olotilan ja uni tulee helpommin.

Tällä hirven muotoisella hierontalaitteella voidaan hieroa vaatteiden päältä sekä paljaalta iholta. Se sopii hyvin myös herkkäihoisille. Siinä ei ole mitään allergisoivia materiaaleja. Se on myös kitkaton.

Hierottaessa hierontahirvellä paljaalle iholle voidaan käyttää myös erilaisia öljyjä. Nautintoa voidaan kohottaa käyttämällä miellyttävän tuoksuisia hierontaöljyjä. Öljyt eivät ole kuitenkaan välttämättömiä.
 
Lämmin kylpy tehostaa hieronnan vaikutusta
Lämmin ja rentouttava kylpy tai suihku lisää huomattavasti hieronnan vaikutusta. Toimistotyössä työskentelevä ja hierontahirven omistava Marja-Leena Nieminen on todennut lämpimän kylvyn olevan hieronnan jälkeen paras stressin lievittäjä. Hierontahirven on myös havaittu auttavan päänsärkyyn. Myös Marja-Leena on huomannut tämän.

Tämä pieni hieronnan apuväline sopii niin nuorille kuin varttuneimmillekin. Iäkkäimpien ihmisten olisi jopa suositeltavaa käyttää sellaista, sillä heidän verenkiertonsa on muutenkin jo heikentynyt. Nuorillekin on useita hyviä käyttösyitä.

Hierontahirvi auttaa kaiken lisäksi vielä selluliittia vastaan. Tämä selittyy kiihtyneestä aineenvaihdunnasta, jonka hirvellä hieronta saa aikaan. Useiden kiinteytysvoidepurkkien ostamisen sijaan voisi välillä kokeilla hierontahirveä, mutta muista olla kärsivällinen. Hyvää kannattaa aina odottaa.

Ahkera hierontalaitteen käyttäjä Marja-Leena Nieminen on myös huomannut, että hirvellä voi hieroa jalan pohjan akupisteitäkin. -Useasti illalla raskaan työpäivän jälkeen hieron hirvellä väsyneitä jalkojani. Marja-Leenan 10-vuotiaat kaksoistytöt ovat myös hyvin innokkaita hieromaan äitiänsä sekä toisiaan.

Parhaan tuloksen saa aikaan rauhallisilla ja rytmisillä hierontaliikkeillä suoraan väsyneisiin ja kipeisiin raajojen lihaksiin. Mikä onkaan parempi tapa saada mieli ja keho rentoutumaan?
 
Kirjoittaja(t):
Marianne Himberg, Fysioterapeuttiopiskelija