07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
24.10.2016
Yli kuusikymppisten Elämänmenoa-messuilla virkistyttiin ja opittiin
 
Turun Ruusukorttelissa oli syyskuun 2016 lopussa Elämänmenoa-messut. Tapahtuman järjestäjinä olivat Turun Seudun Vanhustuki ry ja Ruusukorttelin hyvinvointikeskus. Messutapahtuman tarkoituksena oli antaa pääasiassa yli 60-vuotiaille vinkkejä, virikkeitä sekä apua arkeen ja hyvinvointiin.
Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat pääsivät mukaan messuille. He saivat harjoitella tapahtumien järjestelyyn liittyviä taitoja sekä syventää osaamistaan ikääntyneiden terveysneuvonnassa.
 
Tietoa, tukea ja mahdollisuuksia ikäihmisille
Tapahtumassa oli yli 30 messuesittelijää, yhtenä Turun ammattikorkeakoulu. Sateisesta säästä huolimatta paikalle saapui reilut 300 messuvierasta.

Alussa kävi melkoinen kuhina ja messukäytävät jopa ruuhkautuivat. Valitettavasti osa tervetulopuheesta jäi puheensorinan alle, kun innokkaat vieraat jo kiertelivät malttamattomina messupisteeltä toiselle.

Messuilla järjestettiin myös asiantuntijaluentoja, joiden aiheina olivat muun muassa ikääntyneiden jalkojen omahoito sekä arki muistisairaan rinnalla. Luennot saivat kiitosta sairaanhoitajaopiskelijoilta. Huonokuuloiset osallistujat oli otettu hienosti huomioon ja luennot tekstitettiin isolle näytölle, josta niiden kulkua oli helppo seurata.
 
Mielekäs oppimiskokemus sairaanhoitajaopiskelijoille
Sairaanhoitajaopiskelijat antoivat messuvieraille tietoa terveyttä ja hyvinvointia edistävistä ja ylläpitävistä elämäntavoista. Lisäksi heidän ohjelmassaan oli verenpaineenmittausta sekä kohonneen verenpaineen ehkäisyyn ja hoitoon liittyvää neuvontaa. Tarjolla oli myös kevyttä hierontaa terapiapalloilla sekä ikääntyneille sopivia jumppaohjeita.

Opiskelijat vastasivat messutapahtuman järjestelyistä osana koulutukseensa sisältyvää terveyden edistämisen opintojaksoa. Messutapahtumaan osallistuneille opiskelijoille tämä oli hyödyllinen tilaisuus harjoitella messuesittelijänä toimimista sekä tapahtumaviestintää. Myös koulutuksen aikana opittuja terveyden edistämisen tietoja ja taitoja oli nyt mahdollista testata oikeassa elämässä. Messuvieraita kertyi opiskelijoiden pisteille välillä jopa jonoksi asti.

Opiskelijoiden haastattelemat messuvieraat olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja kyselivät jo seuraavia messuja. Erityisen tyytyväisiä vieraat olivat verenpaineenmittaus- ja hierontapisteeseen. He kiittävät messujen järjestäjiä osallistumismahdollisuudestaan.
 
Kirjoittaja(t):
sairaanhoitajaopiskelijat Gabriela Martin-Nohrström, Krista Sammalsaari, Esa Hietanen jaTea Xhafa & opettaja Miia Tuominen