07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
17.01.2007
Kurkistus Turun iltaelämän tarjontaan
 
Nyt on aika pienelle kurkistukselle Turun iltaelämään. Minne mennä, kun kaipaa rauhallista miljöötä? Missä on edulliset hinnat? Tai missä on livemusiikkia?
”Viinille” on ihastuttava viineihin erikoistunut ravintola kävelykadun tuntumassa. Viinille-ravintolan valikoimissa on yli sata erilaista nimikettä maailman eri viinialueilta sekä väkevämpiä juomia, oluita ja siideriä – jokaiselle siis varmasti jotakin. Valikoimista löytyy myös erilaisia purtavia, niin suolaista kuin makeaakin. Ravintola on pieni ja todella tunnelmallinen kynttilöineen varsinkin talvi-iltoina, ja palvelu on varmasti ammattitaitoista ja lämminhenkistä.

Irlantilaista tunnelmaa tarjoilevat Turussa ainakin The Castle, Irish Night Pub ja ShamRockCafe. The Castle on aikuisen väen irkkubaari, joka tarjoilee livemusiikkia iltaisin ja jalkapalloa, mm. Englannin valioliigan otteluita kahdelta valkokankaalta. Irish Night Pub on osa Börs Restaurant Experience -kokonaisuutta. Se on viikolla S-etukortilla ja opiskelijakortilla edullinen paikka tulla nauttimaan tuoppi, ja iltaa voi jatkaa Börs Night Clubin puolelle. ShamRockCafe on ruoka- ja menopaikka, minne voi mennä syömään maistuvaa ruokaa pastasta hampurilaiseen, voi pistäytyä kahville tai viettää vauhdikasta iltaa kavereiden kanssa livemusiikkia kuunnellen.

Kortteliravintola Kerttu on viihtyisä savuton seurusteluravintola, jossa on kohtuulliset hinnat ja tarjolla purtavaa niin pienempään kuin isompaan nälkään. Musiikki ei soi liian kovalla, joten paikka on erinomainen jutusteluun. Kertun alakerrasta löytyy myös pesukoneita, joten saat puhtaat pyykit istuen viihtyisässä ympäristössä kahvilla.

Alvar Aallon suunnittelemassa Maalaistentalossa on talon hengen mukainen viihtyisä pubi Alvar. Lämminhenkinen sisustus näyttää kirpputorilta haalitulta erilaisine sohvineen ja tunnelmaa luovine kattolamppuineen, jopa paikan vessa ihastuttaa turkooseine seinineen. Alvarissa on kattava olut- ja siiderivalikoima: yli kuusikymmentä olutta ja toistakymmentä siideriä ja tarjolla myös pikkupurtavaa, mm. tapaksia ja maistuvia salaatteja.
 
Jotain erilaista
Jazzklubi Monk on Turussa ainoa laatuaan. Tämä pieni, savuisa ja aika kallis klubi tarjoaa alkuillasta perinteistä jazz-musiikkia jazzin tosiystäville, mutta puolilta öin musiikki vaihdetaan groovempaan. Tarjolla on sekä livemusiikkia, useimmiten alkuillasta, että dj:den soittamaa levymusiikkia.

Torin kupeesta löytyy rähjäinen pubi, Whisky bar, raskaamman musiikin ystäville. Jos tunnet viihtyväsi ahtaassa ja savuisessa pubissa, jonka täyttävät ihmiset mustissa vaatteissa, pitkissä nahkatakeissaan, tämä on oikea paikka sinulle. Whisky barin tarjonnasta löytyy yli sata erilaista viskiä viskin ystäville ja jukeboxista pääasiassa heavymusiikkia.

Citylehden lukijaäänestyksessä vuoden 2006 parhaimman baarin tittelin voittanut Bar Edison toimii alkuillan rupatteluun ja loppuillan vauhdikkaampaan menoon. Loppuillasta musiikki tosin soi turhan kovalla jutustelun kannalta ja baarin suosion johdosta istumapaikkoja harvoin tarjolla. Bar Edisonissa on asiakkaille ilmainen internetyhteys, ja alakerrasta löydät myös biljardipöydät.

Cosmic Comic Cafe on parhaat päivänsä nähnyt, ainakin sisustuksen kannalta, mutta toimii silti rentona päiväkahvittelupaikkana tai illalla oluen merkeissä. Cosmic Comic Cafesta löytyy ajanvietepelejä, suuri valikoima sarjakuvia ja maksullinen internetyhteys.

Tässä oli vähän esimakua Turun laajahkosta pubi ja seurusteluravintolatarjonnasta. Lisää itsesi näköisiä paikkoja löydät parhaiten tutustumalla itse kavereiden seurassa Turun iltaelämään.
 
Kirjoittaja(t):
Mira Siltanen, Toimintaterapiaopiskelija