07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Päätoimittajalta
 
12.06.2015
Kesä on nyt ja tässä! Elä siis hetkessä ja nauti siitä!
 
Kävin jututtamassa näin kesävapaan korvalla Terveys ja hyvinvointi -tulosalueen koulutusjohtaja Marjut Putkista. Monien uudistusten ja vaativien tulostavoitteiden keskellä ovat sekä henkilöstö että opiskelijat olleet kovilla. Me kaikki ansaitsemme lepoa ja irtiottoa menneestä ja tulevasta lukuvuodesta, mutta tässä vaiheessa on syytä kuitenkin kääntää katsettamme sekä menneeseen että tulevaan.
 
Kuluneella lukuvuodella monia onnistumisia
- Tutkimusryhmät ovat kehittyneet ja vahvistuneet oikeaan suuntaan. Hankkeiden opinnollistamisessa on onnistuttu erinomaisesti ja täydennyskoulutus on vahvistanut jatkuvasti asemiaan, innostuu koulutusjohtaja summatessaan kulunutta lukuvuotta.

Tulostavoitteissa hankkeet ja täydennyskoulutus sekä tietenkin opiskelijoiden edistyminen opinnoissaan ja ammattiin valmistuminen ovat ratkaisevan tärkeitä. Kilpailu kuuluu tähän päivään. Tavoitteet ovat kovat ja kilpakumppaneinamme ovat muun muassa Suomen muut ammattikorkeakoulut.

- On ollut ilo seurata, miten kansainvälisyys näkyy ja vahvistuu tulosalueellamme. Kv-viikot ja opiskelija- sekä henkilöstövaihdot kuuluvat jo tavalla tai toisella milteipä meidän jokaisen arkeen, kehuu Marjut.
 
Miten vahvistamme yhteisöämme monenlaisten työtehtävien ja yksilöllisten opintopolkujen lisääntyessä?
Opiskelu ja työ vievät luonnollisesti lukuvuoden aikana paljon energiaa meiltä kaikilta ja niinhän kuuluu ollakin. Työ ja opiskelu vaativat vuosi vuodelta enemmän, mutta ne myös mahdollistavat monia uusia asioita. Koulutusjohtajan toiveena on, että palaisimme lomatauon jälkeen takaisin levänneinä ja hyvillä mielin.

- Toivottavasti olemme innostava yhteisö, jossa jokainen kokee tehtävänsä merkitykselliseksi ja tuntee olevansa tarpeellinen eikä kukaan jää yksin, koulutusjohtaja vakavoituu.

Omien paineiden ja kiireen keskellä on jäätävä myös tilaa yhteisöllisyydelle ja osallisuudelle. Työtä on paljon ja tulevaisuus tuo tullessaan sekä hyvää että vaikeaa.

- Miten onnistuisimmekaan lomalta palattuamme pitämään yllä myönteistä tekemisen meininkiä? Tehdään uudella tavalla, tehdään yhdessä ja muistetaan myös varata tarpeeksi yhteistä aikaa. Jokaiselle meille lähitiimi on toivottavasti tärkeä ja toivon mukaan meistä jokainen kokee olevansa tärkeä vähintäänkin siinä, Marjut aivan selvästi toivoo aidosti sydämestään.
 
Nautitaan lomallamme kesäpäivistä ja lämpimistä tuulista sekä auringosta ilman työ- ja opiskelupaineita!
 
Kirjoittaja(t):
Anja Kuukasjärvi, päätoimittaja
Ruiskatu 8
20720 Turku