07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
26.11.2009
Paluu historian havinaan
 
European Cultural Tourism Networkin (ECTN) vuosittainen kongressi kokosi tänä vuonna Turkuun kulttuuri- ja matkailualan toimijoita sekä Suomesta että ulkomailta. Kaksipäiväisen kongressin teemana oli ”Culture with a twist”, kulttuurimatkailun uusien tuulien kehittäminen. Kongressissa kuultiin monia mielenkiintoisia puheenvuoroja, joista yksi mieleenpainuva oli Ulla-Maija Nikon esitys hiukan erilaisesta ohjelmapalveluyrityksestä, roolipelejä tuottavasta Dominopol Oy:stä.
Dominopol Oy:n perustavoitteena on tuottaa matkailu-, opetus- ja kulttuuritoimintaan uudenlainen konsepti, jossa hyödynnetään roolipelaamista. Konsepti on soveltuvuudeltaan elämysmatkailuun mitä mainioin, sillä sitä voivat hyödyntää niin matkailijat, yritykset kuin erilaiset koulutusyhteisötkin. Roolipelituotteet ovat lisäpalveluja, jotka voi helposti liittää virkistys-, kokous- ja koulutuspalveluihin. Roolipeli soveltuu myös erinomaisesti esimerkiksi yrityksen ryhmä- ja yhteistyötaitojen parantamiseen.
 
Roolipelillä pitkälle
Elämyksenä roolipeli on varmasti voimakas ja ikimuistoinen, kuitenkaan vaatimatta suorittajaltaan mitään erityistaitoja. Roolipeli ei myöskään vaadi osallistujalta minkäänlaisia ennakkovalmisteluja - seikkailu tapahtuu nimittäin kokonaan roolipeliin osallistuvien omissa ajatuksissa. Paitsi että roolipelaaminen on hauskaa, se myös kehittää osallistujiensa sosiaalisia valmiuksia, ilmaisutaitoa ja eläytymistä toiseen rooliin sekä kasvattaa ryhmä- ja yhteistyötaitoja. Osallistujat saavat myös muistokseen tausta-aineiston, jossa esitetyt asiat ovat faktaa ja joka varmasti houkuttelee palaamaan historian lähteille vielä uudestaankin.
Dominopol Oy:n ohjelmapalvelukonsepti herätti mielenkiintoa jo vuoden 2005 ECTN-konferenssissa Cardiffissa, ja tänäkin vuonna Nikon esitys herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä tästä mielenkiintoisesta yrityksestä. Tämä lähes kaiken ikäisille sopiva, opettavainen ja kulttuurisesti kestävä konsepti sai ainakin allekirjoittaneen kiinnostumaan aiheesta – mitähän ne mahtavat työpaikalla tuumia, jos seuraavan virkistyspäivämme ohjelmana onkin roolipelaaminen?
 
Kirjoittaja(t):
Hanne Wallin, opiskelija
hanne.wallin@students.turkuamk.fi