07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
28.02.2014
Vähän erilainen koulupäivä
 
Hoitsut, sossut, oppilaskunta! Se on mahispäivä!
Saimme mahiksen järjestää tapahtumapäivän Satulavuoren koululle. Tapahtumapäivä järjestettiin toimintapisteperiaatteella ja järjestäjinä olimme me: viisi sairaanhoitajaopiskelijaa sekä seitsemän sosionomiopiskelijaa.

Tapahtuma suunniteltiin ja järjestettiin yhteistyössä koulun oppilaskunnan kanssa. Alun perin tapahtumaa suunnitellessa oppilaskunnan ehdotuksia olivat muun muassa Caribia, laskettelu, graffitiseinä, salipelit, Megazone ja musiikkipiste.

Halusimme kuunnella mahdollisimman paljon oppilaskunnan mielipiteitä päivän vietosta, joten otimme kaikki heidän ideansa huomioon suunnitellessamme toimintaa. Nousimme vaikeuksien kautta voittoon ja lopulta pisteiksi toteutuivat graffitipiste, salipelit, musapiste ja Megazone. Näiden lisäksi koululle järjestettiin myös grillipiste.
 
Lupa sprayata
Graffitipisteellä oppilaat saivat vanerilevyjä ja muita materiaaleja, joilla toteuttaa itseään. Pihalle järjestettiin mahdollisuus suuremman kuvan toteutukseen, kun oppilaat itse keksivät levittää urheilutelineen tolppien välille Elmukelmua, jolle graffiti maalattiin.

Muutaman tunnin maalaamisen jälkeen teokset olivat valmiita ja uteliaat katsojat saivat tulla vilkaisemaan työn tulosta. Näin katsojina voimme rehellisesti sanoa, että kelmun virittäminen ja osallistujien kärsivällinen maalaaminen kannatti! Mikäli näin lahjakkaita maalaajia on joukossa, miksei graffitien maalausta ujutettaisi jatkossa perinteisen kuvistunninkin lomaan?
 
Energian purkua liikuntaan
Salipeleissä pelattiin muun muassa koripalloa, pingistä ja sählyä. Perinteiset joukkuelajit pelattiin ensin. Sen jälkeen oli vuorossa lyhyt pingisturnaus, jonka palkintona olivat Satulavuoren koulun kustantamat karkkipussit.

Pisteellä näkyi iloisia, punaposkisia oppilaita, jotka kertoivat olevansa mielissään siitä, että sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijatkin osallistuivat peleihin. Palautetta tuli myös koulun opinto-ohjaajalta, joka kertoi, että oppilaiden aktiivisuus ja asenne yllättivät hänet positiivisesti.

Aamupäivällä minibussit täyttyivät alakoulun oppilaista, kun bussit suuntasivat Megazoneen. Lasersotaan lähdettiinkin tosissaan ja hyvällä mielellä. Oppilaiden kommentit olivat positiivisia ja kaiken kaikkiaan reissu oli menestys.
 
Grilli kuumaks ja musat soimaan!
Musapisteen päätarkoituksena oli soittaa ja nauhoittaa oppilaiden kanssa heidän valitsemansa biisi. Se oli lopulta oppilaiden itse säveltämä kappale. Musapisteen vahvuutena olivat koulun poikkeuksellisen loistavat musiikkitilat ja välineet, jotka sijaitsivat koulun erillisessä musiikkitalossa. Pisteellä vierailleille välittyi hyvä meininki ja yhteishenki.

Päivän kruunasi koulun pihalla toiminut grillipiste. Grillausvastaavina toimivat koulun nuorimmaiset oppilaat, jotka olivat ylpeitä saamastaan tehtävästä. Grillipisteellä riitti vilinää ja vilskettä aivan päivän loppuun saakka.

Päivän päätteeksi oli aika jättää grilli kylmenemään, kiittää ja hyvästellä Satulavuoren koulu sekä astua hyvillä mielin uusiin haasteisiin.
 
Kirjoittaja(t):
Sanni Saarre ja Sanni Iivonen, opiskelijat