07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
05.04.2011
RESTO-tietotaitokilpailu palaa Turkuun
 
RESTO-tietotaitokilpailu juhlii 10-vuotista taivaltaan Lemminkäisenkadun toimipisteessä 7. - 8.4.2011. Kaksipäiväisessä kilpailussa mitataan restonomiopiskelijoiden tietoja ja taitoja sekä liiketalous-, matkailu-, ravitsemus- ja talousosaamisessa. Samaan aikaan RESTO:n kanssa alan opettajat kokoontuvat kollegatreffeille alan tulevaisuuden merkeissä. Sekä kilpailu että kollegatreffit huipentuvat perjantaina 8.4 juhlavasti Oscar-gaalaan VPK:n talolla. Vuonna 2011 parhaan restonomijoukkueen tittelistä kisaa 18 joukkuetta eri puolilta Suomea.
Gaala vuonna 2002
Kilpailu on syntynyt vuonna 2002 Turun ammattikorkeakoulussa ja sen tavoite on ennen kaikkea tehdä restonominimikettä tunnetuksi. Kymmenen vuoden aikana RESTO on vieraillut eri ammattikorkeakouluissa eri puolilla Suomea. Jokaisessa kilpailujoukkueessa on neljä restonomiopiskelijaa, jotka edustavat jokainen omaa ammattikorkeakouluaan.
 
RESTO 2011 -pääyhteistyökumppanina Sodexo
RESTO:n 10-vuotisjuhlan pääyhteistyökumppanina toimii Sodexo, joka tuottaa asiakkailleen ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluja. Sodexolle RESTO-tapahtuman sponsoroiminen oli luonteva jatko panostuksiin Turun seudulla, jossa Sodexo näkee monia mahdollisuuksia sen lisäksi, että jo nyt palvelee asiakkaita lähes 20 paikassa. Sodexon uusin valloitus Turussa on Turun linna, jossa se vastaa juhla-cateringista sekä museon kahvilaravintolasta.

Jatkuva kehittyminen on yksi Sodexon perusarvoista. Sen hengessä Sodexo kehittää myös yhteistyötä restonomiopiskelijoiden kanssa. Sodexo tarjoaa opiskelijoille muun muassa työharjoittelupaikkoja, opinnäytetyömahdollisuuksia ja mahdollisuuden osallistua palveluiden kehittämiseen. Sodexo tuottaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia, asiakaskohtaisesti räätälöityjä ruokailu-, toimitila- ja kiinteistöpalveluja. Yhteistyö kokonaispalveluyrityksen kanssa merkitsee restonomiopiskelijalle mahdollisuutta kehittyä monipalveluiden johtamisessa.

Sodexolla on jo ennestään hyviä kokemuksia kehityshankkeista, joissa opiskelijat ovat toteuttaneet todellisista asiakkaiden tarpeista kumpuavia kehitystehtäviä. Esimerkiksi ennen Old Mill -yrityspuiston avaamista restonomiopiskelijat tekivät asiakassegmentointia ja palvelukartoituksia. Tämänkaltaisissa hankkeissa opiskelijat saavat mielekkään mahdollisuuden hyödyntää oppimaansa oikeassa työssä, ja yritys saa mahdollisuuden palvella asiakkaitaan entistä paremmin tuoreiden kehitysideoiden avulla.
 
RESTO 2011 -projekti
Itse RESTO 2011 -kilpailun järjestäminen on myös esimerkki projektioppimisesta palveluiden tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa. Projekti on alkanut jo syksyllä 2010 ja jatkuu koko tämän kevään. RESTO-projekti ja muut erilaiset projektit ovat osa restonomiopintoja. RESTO 2011 -tapahtuman toteutuksesta ja suunnittelusta vastaa 10 toisen vuoden restonomiopiskelijaa, joita h-hetkellä avustaa lähes 80 muuta opiskelijaa.
 
Kirjoittaja(t):
Anna Hänninen, restonomiopiskelija