07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
20.10.2009
Loppuhuipennus häämöttää Kunnonkoti-projektissa
 
Kunnonkoti-projekti porskuttaa kovaa vauhtia eteenpäin, vaikka muutoksia toimeksiantoon onkin tullut. Alkuperäisenä tarkoituksenamme oli järjestää kolmipäiväinen avajaistapahtuma Kunnonkodille, mutta matkaan tuli muutama mutka, ja lopullinen työmme on pitää yksipäiväinen opiskelijoille suunnattu avajaistapahtuma tässä esteettömän asumisen malliympäristössä.
Kunnonkoti-tiimi
Kuvaaja: -
– Tämä on tätä projektityöskentelyn arkea, totesi opettajatutorimme, jolla on paljon kokemusta projektityöskentelystä. Aluksi tiimiämme harmitti projektin toimeksiannon supistuminen, mutta yhteisen keskustelutuokion päätteeksi tulimme lopputulokseen, että hoidetaan sitten se yksi päivä kunnialla ja tehdään siitä niin hyvä kuin voimme. Suuri voimavara vastoinkäymisissä meidän tiimillä on ollut loistava yhteishenki. On ollut mukava huomata, kuinka hyvinkin lyhyessä ajassa tällainen monialainen projektiryhmä löytää yhteisen sävelen ja kuinka hyvin ihmiset tulevat keskenään toimeen erilaisista taustoista huolimatta. Kaikilla on antaa jotain projektiimme.
 
Tervetuloa Kunnonkotiin, opiskelijat
Toimeksiannon muututtua suunnittelimme uudestaan toteutusviikon aikatauluja ja varsinaista tapahtumapäivää. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni Turun ammattikorkeakoulun opiskelija tulisi vierailulle Kunnonkotiin. Erityisesti Ruiskadun toimipisteen opiskelijat ovat kohderyhmämme, koska Kunnonkoti liittyy heidän tulevaisuuden ammatteihinsa ja tällaisen paikan olemassa olon tietämisestä saattaa olla jatkossa hyötyä. Jotta vierailusta saisi mahdollisimman paljon irti, tiloissa järjestetään opastettuja kierroksia, sekä vierailijat pääsevät mahdollisesti halutessaan kokeilemaan erilaisia liikkumisen ja toiminnan apuvälineitä. Päätimme tämän lisäksi järjestää kahvituksen, ja tarkoituksena on myös saada pari esiintyjää.
 
Tapahtuman järjestäminen vaatii taitoa
Jos tätä projektia ajattelee oppimisen näkökulmasta, tärkeimmäksi nousee varmasti tapahtuman järjestämiseen liittyvien asioiden sisäistäminen. Tiimissämme on yksi jäsen, joka on ollut järjestämässä tapahtumia aikaisemminkin, ja hän kertoi meille tarvittavia faktoja toimeksiantoomme liittyen. Kuka olisi osannutkaan ilman kokemusta ajatella, kuinka monia pikkuseikkoja täytyy ottaa huomioon tapahtuman järjestämisessä! Onneksi meillä on nyt tarvittavaa osaamista tällä alalla, ja seuraava haasteemme onkin itse tapahtumapäivä, jota odotamme innolla.
 
Kirjoittaja(t):
Johanna Naatti, opiskelija, Kunnonkoti-tiimi (Monkey-projekti)