07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
05.11.2010
Tutkimusmatka projektityöskentelyn maailmaan
 
Ryhmämme monialaisen kehittämisprojektin toimeksianto syksyllä 2010 on ollut järjestää Starkille kolme erilaista asiakastapahtumaa. Koska Starkki on rautakauppa eikä varsinaisesti kuulu kenenkään ryhmämme opiskelijan omaan alaan, on projektin tekeminen ollut meille kuin tutkimusmatka tuntemattomaan.
Tutkimusmatkamme alussa tuntui siltä, kuin yrittäisimme kiivetä Mount Everestin huipulle, sillä toimeksiantomme oli todella laaja. Starkki toivoi meidän järjestävän kolme tapahtumapäivää uudella ja nuorekkaalla ilmeellä.

Matkalle lähtemistä vaikeutti entisestään se, että matkakumppanit olivat tuntemattomia. Kartan ja kompassin avulla löysimme kuitenkin melko nopeasti matkallemme suunnan.

Tapahtumapäivät järjestettiin tiistaina rakennusalan ammattilaisille, torstaina naisille ja lauantaina perheille. Tapahtumat ajoittuivat viikolle 43 ja niiden tapahtumapaikkana toimi Starkin myymälä Turun Artukaisissa.
 
Matkan varrella opittua ja koettua
Huomasimme matkan aikana, että sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitää täysin paikkaansa niin projektissa kuin remontissakin. Tekemistä ja nähtävää on ollut paljon ja monesti onkin tuntunut, että matkaan on varattu liian vähän aikaa. Ajan rajallisuus ja kommunikointi toimeksiantajan kanssa ovat olleet suurimpia haasteitamme. Ylä- ja alamäkiä on matkallamme siis ollut, mutta niistä olemme yhdessä selvinneet.
Seikkailun vielä jatkuessa, näemme kuitenkin jo määränpään, tapahtumat on nyt järjestetty ja enää on jäljellä loppurutistus. Haasteista huolimatta tunnemme itsemme nyt selviytyjiksi. Matkamme sai päätöksensä lauantaina 30.10. ja nyt on jäljellä enää matkakuvien koonti ja raportointi matkasta kaikille halukkaille.
Seikkailijamme nähtiin myös Turun Sanomissa
Kuvaaja: Nonna Achrén
 
Matkalla tapahtunutta
Matkalle vauhtia haettiin mainostamalla tapahtumia Turun Sanomissa tapahtumaviikon aikana. Mainoskasvoina toimivat upeat seikkailijat ryhmästämme. Lisäksi tapahtumia mainostettiin opiskelijoiden voimin Turun keskustassa. Pystytimme teltan Yliopistonkadulle ja ohikulkijoiden huomiota kiinnitimme hiomalla tuoleja, jakamalla kuumaa mehua ja mainosflaijereita.
Asiakastapahtumien järjestäminen oli hauskaa ja saimme hyvää palautetta sekä toimeksiantajalta että asiakkailta. Tiistaina järjestimme ohjelmaa rakennusalan ammattilaisille ja torstaina olivat vuorossa naiset. Tiistain terveys ja hyvinvointi -teema toteutui hyvin, vaikka vastoinkäymisiltäkään ei vältytty. Porukkaa saapui paikalle niin hyvin, että terveelliset Starkki-leivät vietiin käsistä, ja loppupäivästä asiakkaille tarjoiltiinkin lenkkiä. Tosin jos rehellisiä ollaan, tarjoilemamme lenkki ei ollut niinkään terveellistä, vaan ihan tavallista lenkkimakkaraa.
Seikkailija-Emma näytti naisille tee se itse - mallia!
Kuvaaja: Nonna Achrén
Torstaina naisille tarjoiltiin kuohuvaa iltatapahtumassa, jonka teemana toimi: nainen, tee se itse! Illan aikana naiset kiersivät erilaisia pisteitä, ja keräsivät leimoja rastipassiinsa. Tekemisen meiningillä siis mentiin ja rasteista selvittyään naiset saivat palkkansa - lahjan Starkilta. Tarjolla oli lisäksi runsaasti ruokaa ja juomaa, jotta energiaa riitti puuhasteluun. Naisia viihdyttämässä olivat trubaduuri Petri Rajala ja hanuristi Jorma Niemi.

Lauantaipäivän teeman suuntasimme koko perheelle, ja lisäksi korostimme ympäristöasioita. Puu on tärkeä raaka-aine Starkille ja siksi päätimme jakaa jokaiselle asiakkaille puuntaimen. Lauantaipäivän kulun suunnittelimme myös erilaisten toimintapisteiden ympärille. Esiintyjäksi saimme Rokkikokki-orkesterin, joka viihdytti lapsia ja aikuisia koko päivän ajan.
 
Matkasta tuli tärkeämpi kuin päämäärästä
Koko Monkey-projektin aikana seikkailumme projektityöskentelyn maailmaan on ollut mielenkiintoista ja niin kuin sanotaan, matkailu avartaa! Jokainen meistä voi sanoa kasvaneensa matkan aikana rohkeammiksi seikkailijoiksi ja tästä onkin hyvä jatkaa kohti uutta ja tuntematonta. Kaunis kiitos ja kuitti, laskeudumme pian, kiinnittäkää turvavyöt!
 
Kirjoittaja(t):
Jenni Hänninen ja Anna Hänninen, opiskelijat