07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
07.11.2011
Ennakkoluulot on tehty voitettaviksi
 
Turun ammattikorkeakoulun Hyvinvointipalvelut-tulosalueen yhteinen Monkey, monialainen kehittämisprojekti, on herättänyt monia erilaisia tunteita aiempien vuosien opiskelijoiden keskuudessa. Kokemukset ovat olleet sekä positiivisia että negatiivisia. Nämä aikaisemmista kokemuksista syntyneet mielipiteet kärjistyivät ja levisivät tämän syksyn projekteja aloittavien opiskelijoiden joukkoon kuin kulovalkea. Ennakkoluulot olivat siis suuret.

Projektin ollessa nyt jo loppusuoralla tuntuu kuin ennakkoluulot olisikin voitettu ja projektista olisi nautittu täysin rinnoin.
Monkey, kuten projekti tuttavallisemmin tunnetaan, kokosi taas tänä syksynä hyvinvointialojen opiskelijat yhteen. Eri alojen taitajat pääsevät puhaltamaan yhteen hiileen ja onnistumaan yhdessä.

Tänä vuonna toimeksiantoprojekteja Monkeyssä on kymmenen ja jokainen niistä on erilainen. Jokaisessa toimeksiantoryhmässä on 10–20 jäsentä monesta eri koulutusohjelmasta.

Monkey paitsi yhdistää eri alojen opiskelijoita, se myös liittää yhteen hyvinkin erilaisia ihmisiä, joilla saattaa olla hyvinkin erilaiset mielenkiinnon kohteet, taidot sekä unelmat.

Monkey-projekti ei ole vain yksi kouluprojekti muiden joukossa; se on myös mahtava tilaisuus nauttia uusien ihmisten seurasta, motivaatiosta ja taidoista. Se on tilaisuus kerryttää omaa tieto- ja taitovarastoaan ja oppia paljon uutta.

Kaikki tämän syksyn monkeylaiset olivat varmasti kuulleet jotakin aikaisemmista projekteista, ja jokaisella oli jonkinlaisia ennakkokäsityksiä Monkey-projektista: osalla hyviä, osalla huonoja. Silti olemme välttyneet suuremmilta katastrofeilta ja suoriutuneet syksyn kestävästä projektista hienosti.

Otimme haasteen ja ennakkoluulot vastaan sillä asenteella, että tämä projektihan suoritetaan ja kunnialla. Tutustuimme toisiimme ja olimme innoissamme uusista kavereista. Projekti lähti käyntiin eikä innostus ottanut laantuakseen. Jätimme takaraivossa kiusoittelevat ennakkoluulomöröt taka-alalle ja annoimme virran viedä.
 
Projektissa et ole koskaan yksin
Meidän ryhmämme toimeksianto tulee Salon kaupungista, ravintola Ilolansalosta. Ilolansaloon on perustettu äskettäisen laajennuksen myötä uusittu ravintola, johon palvelukotia ylläpitävä SALVA RY kaipaa uutta ilmettä ja uusia asiakkaita. Toimeksiantoomme kuuluu tarjota Salvalle uutta markkinointimateriaalia sekä innostavaa oheismateriaalia ravintolan asiakkaiden lisäämiseksi.

Vaikka projektiryhmämme koostuukin monen eri alan opiskelijoista, tuntuu että olemme hyvinkin samanhenkisiä. Projektissamme ei ollut kuin muutama markkinoinnin ammattilainen mutta silti tartuimme tuumasta toimeen. Löimme siis viisaat ja vähemmän viisaat päämme yhteen ja yllättäen otimme toisistamme oppia.

Vaikka projektimme on muuttunut tässä ajassa monesti ja jokaisen motivaatiokynnystä on koeteltu,emme ole lannistuneet. Ryhmässä suoritettavassa työssä parasta on juuri se, että jokaisesta ryhmäläisestä ja heidän motivaatiotasostaan huolehditaan jos työ tuntuu liian hankalalta. Kukaan ei ole koskaan yksin. Jokainen vuorollaan tsemppaa muita apua tarvitsevia ja saa siitä iloisen mielen. Ryhmän yhteisen innostuksen ja vuorovaikutuksen takia myös toimeksiantaja saa parhaimman mahdollisimman tuloksen tehdystä työstä ja arvostaa sitä suuresti.
 
Motivaatioiltoja sekä vatsa kipeäksi naurusta
Itse olen saanut Monkey-projektista paljon. Olen tutustunut uusiin, hauskoihin ja erittäin lahjakkaisiin ihmisiin ja oppinut paljon uutta, niin opiskelusta kuin itsestänikin. Olen saanut myös uutta näkökulmaa omaan opiskeluuni sekä välillä nauranut vatsani kipeäksi.

Ainut huono puoli Monkey-projektissa on se, että hetken kuluttua emme enää vietä tämän ryhmän kanssa niin paljon aikaa yhdessä kuin nyt. Luultavasti jokaisen henkilökohtaiset opiskelutyöt alkavat painaa emmekä ehdi viettää uusia ”motivaatio-iltoja” ainakaan monesti.

Olen iloinen, että olen saanut toteuttaa Monkey- projektin mahtavassa ryhmässä ja toivon, että muillakin ryhmillä on samat mielipiteet omasta ryhmästään. Voin rehellisesti sanoa, että tämän ryhmän ansiosta olen jaksanut herätä joka torstaiaamu kouluun aikaisin.

Ryhmähenkemme on erinomainen, vaikka kaikilla opiskelijoilla on varmasti myös muita opiskelutehtäviä vinot pinot rästissä. Kiitän ja kumarran ryhmämme jäseniä.
 
Tuleville monkeylaisille tiedoksi:
Älkää antako toisten ennakkokäsitysten haitata projektejanne; ennakkoluulot on tehty voitettaviksi!

Olkaa innostuneita ja motivoituneita oppimaan uutta, niin toiveenne myös toteutetaan!

Pitäkää mielessä muistisääntö: ”Keep up the good work and the SPIRIT!! ”
 
Kirjoittaja(t):
Sini Koponen, Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman opiskelija