07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa

Muuta kiinnostavaa -aihealueen artikkelit voivat koulutuksen lisäksi rajautua myös opintojen ja kouluelämän ulkopuolisiin aiheisiin, kuten esimerkiksi harrastuksiin, taiteeseen ja kulttuuriin.

Aihealueen artikkelit vuoteen 2014
 
56
02.12.2014
Kasvattaja - supernanny?
Mistä on nykypäivän työelämä tehty? Hektisyydestä, tehokkuudesta, suorituskeskeisyydestä ... niistä on tämän päivän työelämä tehty.
55
05.11.2014
Kaarinalaisten hyvinvointia tuetaan messutapahtumalla
Kaarinan hyvinvointi- ja harrastemessut järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Lokakuun lopussa Hovirinnan koululle kerääntyi kuutisensataa kävijää. Messutapahtumassa kaarinalaiset yhdistykset saivat näyteikkunan toimintansa esittelyyn kaupunkilaisille. Kaupunki haluaa tukea asukkaitaan olemaan aktiivisia ja harrastamaan vapaa-ajallaan.
54
25.09.2014
Terveyden eriarvoisuuden periytymistä sukupolvelta toiselle pitää ehkäistä
Suomalaiset miehet kuolevat noin 76-vuotiaina, yli seitsemän vuotta suomalaisnaisia nuorempina. Yleisimpiä kuolinsyitä ovat sydän- ja verisuonisairaudet sekä itsemurhat. Suomessa eri väestöryhmien väliset elinajan odotteen erot ovat huomattavat ja terveyserot ovat kasvaneet suuremmiksi kuin missään muussa EU-maassa ennätyksellisen nopeasti. Koulutustausta selittää terveyseroja kaikista voimakkaimmin.
53
16.06.2014
Kiinassa yhteistyötä ja koulutusvientiä etsimässä
Kova kilpailu menestyksestä, parhaista opiskelu- ja työpaikoista luo paineita ja ahdistusta kiinalaisille nuorille. Lisäksi valtava muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin rikkoo perinteisiä perherakenteita. Kaikilla vanhuksilla ei ole perhettä ja sukua hyvinvointia turvaamassa. Vaikka yritysyhteistyö on tavallista kiinalaisissa korkeakouluissa, Turun ammattikorkeakoulun viemisenä ja uutena ideana Kiinaan voisi olla opintojen monialaisuus. Se näytti olevan kiinalaisissa korkeakouluopinoissa vielä harvinaista.
52
11.06.2014
Tekonivelosaston potilasohjaus tarkoituksenmukaiseksi ja tehokkaaksi
Tekonivelleikkaukset ovat yleistyneet. Ilmeisesti ihmisten elämäntavat ovat johtaneet siihen, että yhä nuoremmille joudutaan laittamaan tekonivel kuluneen oman nivelen tilalle jopa useamman kerran elämänsä aikana.
51
26.03.2014
Täällä kierrätetään leikitkin
Sosionomi- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden sekä kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden MAHIS-projektissa työstettiin vanhat leikit uuteen uskoon.
50
15.12.2013
Toimintaa muutoksen tueksi
Taidelähtöisiä, toiminnallisia menetelmiä lisäämällä monipuolistetaan Turun katkaisuhoitoaseman huumevieroituksen palveluita ja tuetaan asiakkaita muutoksessa. Turun ammattikorkeakoulun toimintaterapeuttiopiskelijat osoittivat projektissaan toimintaterapian soveltuvan myös vieroitushoitoon.
49
14.11.2013
Yhteistyö poiki harrastemessut Kaarinaan
Kaarinan ja sen lähiseudun asukkailla oli mahdollisuus tutustua maksutta laajaan ja monipuoliseen paikalliseen harrastetarjontaan yhtenä iltana ja saman katon alla. Kaarinan kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden monialainen Monkey-projekti järjestivät yli 50 Kaarinan paikallisyhdistyksen ja seuran kanssa harrastemessut keskiviikkona 30.10.2013 Hovirinnan koululla. Paikallisia voimia yhdistämällä haluttiin luoda vankka perusta monipuoliselle kaupungin ja yhdistysten väliselle yhteistyölle sekä edistää asukkaiden hyvinvointia.
48
25.10.2013
Osallistumisen riemu näkyi Kotikunnaan toimintapäivässä
"Minustahan tulee vielä peliriippuvainen!" Näin totesi innostunut Kotikunnaan asukas kokeiltuaan Wii-pelikonsolin liikuntapeliä.
47
11.06.2013
Opiskelijat toivat voimaa arkeen
Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön sosionomi- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden moniammatillinen työskentely päättyi keväällä 2013 hyvin tuloksin. Aivoliiton asiakkaista koottu ryhmä sai opiskelijoiden järjestämissä tapaamisissa uusia kokemuksia ja tukea omaan arkeensa.
46
17.05.2013
Yhdessäolosta se kaikki alkaa – Sote-projektilaiset Kotikunnaksessa
”Voi, kun muakin joku sit hoitais ja tekis näin hyvää työtä!” totesi eräs vapaaehtoinen Kotikunnaksessa ensimmäisellä tapaamiskerralla.
45
13.05.2013
Vaihtelua palvelukeskus Ilolansalossa
”Oli niin mukava, kun tulitte tänne virittämään meitä”, sanoi 92-vuotias nainen, kun Elämää Ilolansalossa -näytelmän ensi-ilta oli ohi. Salon toimipisteen terveydenhoitaja- ja sosionomiopiskelijat toteuttivat kevään 2013 aikana SoTe-projektin. Yksi ryhmä teki projektinsa yhteistyössä Salossa sijaitsevan Palvelukeskus Ilolansalon kanssa.
44
06.05.2013
Muistetaan mitä halutaan
MAHIS-projektin sosionomi- ja sairaanhoitajaopiskelijaryhmä järjesti Kotikunnaan päivätoimintapaikka Villassa yhteisöllistä, terveyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Tuokiot suunniteltiin yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Päällimmäisiksi toiveiksi nousivat muistelu, kirjallisuus ja musiikki.
43
14.04.2013
Iloa arkeen Mahis-projektin myötä
"On niin mukavaa, kun olette täällä, että voisitte tulla tänne vaikka joka päivä", nauraa eräs Kaarinassa sijaitsevan Kasevan Kiesin kävijöistä ensimmäisen tapaamisemme jälkeen.
42
14.03.2013
Sadutusta Swazimaan lapsille
Suomessa kehitettyä sadutusmenetelmää viedään Turun ammattikorkeakoulun ja SOS-lapsikyläsäätiön yhteisvoimin Afrikassa sijaitsevaan Swazimaahan. Swazimaa eli Swazimaan kuningaskunta on noin miljoonan asukkaan kuningaskunta eteläisen Afrikan sisämaassa, Mosambikin ja Etelä-Afrikan välissä. Turun ammattikorkeakoulu on tehnyt jo 1970-luvulta lähtien kansainvälistä yhteistyötä Swazimaan kanssa.
41
15.11.2012
Liikettä elämään!
Järjestimme toimintapäivän 2 tyypin diabeetikoille Lemminkäisenkadun koulutalolla 29.10.2012. Tapahtuman kantavia teemoja olivat liikunta, ravitsemus sekä virtuaalisuus.
40
21.10.2012
Opiskelijat unelmia toteuttamassa
Ainutlaatuinen ympäristötaideprojekti Kustavin Kipinään: Upeita maisemia, ikimuistoisia hetkiä, hauskaa ja tehokasta opiskelua; mitä muuta opiskelija kaipaa? Kurun Kipinä -projektissa syödään munkkeja, heitellään hulluja ideoita, kehitetään Suomen ympäristötaidekulttuuria ja nostetaan pöydälle taiteen avulla ajankohtaisia aiheita; hyvinvointia, kestävää kehitystä ja ekologisuutta!
39
08.06.2011
Luomuruoka rakentaa tulevaisuutta
Luomuliiton ja Nielsen Homescan kuluttajatutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen kuluttaja valitsee luomutuotteen. Kuluttajat arvostavat luomussa muun muassa terveellisyyttä, turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä, luotettavuutta ja eettisyyttä. Päivittäistavarakauppojen lisäksi yhä useampi ravintola on kiinnostunut tarjoamaan kuluttajille luomu- ja lähiruokaa sekä toimimaan kuluttajien suosimien arvojen mukaan.
38
08.12.2009
Thank you for the music
Musiikilla on valtava voima – se pyyhkäisee ylitseni ja kykenee silmänräpäyksessä palauttamaan minut muistoihin ja hetkiin, kipeisiin ja rakkaisiin, paljon valokuvia voimakkaammin. Musiikki saa minut myös pois hetkestä. Kun istun pianon ääreen tai tartun mikrofoniin bändini keikalla, unohdan kaiken muun. Jokaisella meistä on omanlainen suhde musiikkiin.
37
19.11.2009
Monialaisuus on kestävä köysi tukemaan kulttuuripääkaupunkia
ECTN (European Cultural Tourism Network), eli Euroopan kulttuuriturismin verkosto, järjesti vuotuisen seminaarinsa Turussa 23.–24.9. Tapahtumapaikkana oli Sigyn-sali. Paikka sopi hyvin seminaarin välittämään viestiin, joka korosti erityisesti monialaista yhteistyötä.
36
24.02.2009
Kitarat virreeseen!
Musiikkia kannattaa kuunnella, mutta jos vaan mielenkiintoa riittää, niin sitä kannattaa myös soittaa ja tehdä. Tässä on omia kokemuksia musiikin harrastamisesta ja muutama hyvä linkki, joista löytyy monenlaista tietoa.
35
06.02.2009
Koiria, ei koulua
On päivänselvä asia, että jotkut ihmiset pitävät enemmän kissoista ja jotkut enemmän koirista. En voi väittää ettenkö pitäisi kissoistakin, mutta minä vain yksinkertaisesti kuulun niihin koiraihmisiin.
34
26.01.2009
Susi koiran vaatteissa
Koirat jakavat usein ihmisten mielipiteitä laidasta laitaan. Toiset meistä saattavat pelätä vastaantulevaa koiraa jo useiden kymmenien metrien päästä, ja toiset eivät näe koirassa muuta kuin karvapallon, joka haukkuu. Ns. koiraihmiset näkevät asian kuitenkin hyvin eri tavalla. Heille koira on kuin perheenjäsen, luotettava kuuntelija, lenkkikaveri sekä aina iloinen seuralainen. Koiran omistajille nämä karvaiset lemmikit ovat elämäntapa, jotka tarjoavat emännälleen tai isännälleen niin haasteita kuin iloisia hetkiä päivästä toiseen.
33
26.01.2009
Kaukasianpaimenkoira
Opintojen suorittaminen on tärkeää, mutta silti on hyvä vaihtaa välillä vapaalle ja unohtaa koko koulu. Harrastukset tai työ ovat toimivia keinoja, joilla voi irrottautua kunnolla koulu aherruksesta. Yksi harrastuksistani ja suuri mielenkiinnon kohteeni ovat koirat ja varsinkin laumanvartija rodut. Aion nyt seuraavassa artikkelissa esitellä kaukasianpaimenkoiraa, joka monelle on tullut tutuksi vasta viime syksynä ilmestyneessä Myrsky-elokuvassa.
32
26.01.2009
Navigaattori apuna liikkumisessa
Tämä kartan ja ehkä kompassinkin korvaava suunnistuksen apuväline luo ristiriitaisesti turvallisuutta, mutta samalla myös valtavan turvallisuusriskin. Lisäominaisuuksiltaan kokoajan kehittyvä tuoteryhmä helpottaa käyttäjiensä elämää ja säästää osaltaan luontoa, vaikka joku voisikin väittää turhakkeeksi.
31
26.01.2009
Vapaa-aika - laatuaikaa lapsen kanssa
Opiskelijan vapaa-aika mielletään pääsääntöisesti olevan viinanhuuruista biletystä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Useat opiskelijat ovat pienen lapsen äitejä ja isiä, jolloin vapaa-ajan viettoon panostetaan aivan eri näkökulmasta. Opiskelu ammattikorkeakoulussa on haastavaa ja vaatii paljon ajankäyttöä myös luentojen ulkopuolella. Vapaa-aika on kortilla, mutta miten siitä saadaan otettua kaikki irti?
30
23.01.2009
Kannusteet työmotivaation nostajana
Henkilöstön työmotivaatio on tärkeää, joten yritysten tulisi pyrkiä nostattamaan työntekijöidensä työmotivaatiota. Erilaiset kannusteet ovat yksi keino motivoittaa työntekijät.
29
23.01.2009
Harrastukseni
Jokaisella meistä on ainakin yksi harrastus, jollain enemmän. Mitä harrastaminen sitten tosiasiassa edes tarkoittaa? Harrastus voi olla mikä tahansa vapaa-ajan käyttötapa tai kiinnostus johonkin asiaan tai lajiin. Toiset tykkäävät vaikkapa ruuanlaitosta harrastuksena, kun joku toinen taas käy ahkerasti golf-kentällä harjoittamassa taitojaan.
28
20.01.2009
Les Mills tuo liikuntaan uusia ulottuvuuksia
”Hikeä, kipua, rääkkäystä.” Näin monet ajattelevat liikunnasta. Syynä tämänkaltaisiin ajatuksiin voivat olla ikävät muistikuvat alakoulun liikuntatunneista. Les Millsin ohjatut ryhmäliikuntatunnit voivat kuitenkin muuttaa käsitykset liikunnasta lopullisesti positiivisiksi.
27
19.01.2009
Minä täältä mielettömästä lehdestä moikka!
Olen yksi niistä monista, joka koulun ohella tekee töitä. Työskentelen Suomen vähiten arvostetussa ammatissa, enkä ymmärrä mitä vikaa ihmiset työssäni näkevät.
26
19.01.2009
Elämää, ei koulua
Yhä useammalle meistä on hevosharrastuksesta tullut elämäntapa. Rakkaus hevosiin on lähtenyt jo aivan pienestä pitäen ja aikuisikään kasvettaessa, harrastus on tavalla tai toisella yhdistetty tulevaan ammattiin. Artikkeli kertoo lähemmin Sanna Kouhian elämästä, joka muutti oman harrastuksensa tulevaksi ammatiksi.
25
06.02.2008
Kahvi ja kahvilat – suuret pään selvittäjät
”Kahvi on yhä se juoma, jonka ääreen ihmiset kokoontuvat keskustelemaan ajatuksistaan ja uutisista sekä kehittämään ja vaihtamaan niitä. Oli sitten kyse naapuruston kahvikutsuista, akateemisista konferensseista tai liiketapaamisista, kahvi on yhä se juoma, joka tekee ajatustenvaihdon ja yhteistyön helpommaksi ilman alkoholiin liittyvää kontrollin menetyksen vaaraa.” (Tom Standage 2006.)
24
05.02.2008
Jos metsään haluat mennä nyt
Jokainen kaipaa arkeensa yksinkertaista vaihtelua tai pientä seikkailua. Vapaa-ajalla aivot helposti lomailevat vain television edessä tai käyvät ylikierroksilla, kun pohtii kasaantuneita hommia saamatta mitään aikaiseksi. Irrottautuminen omasta pienestä oravanpyörästä olisi paikallaan, mutta mikä neuvoksi?
23
05.02.2008
Elvytys – taito, jonka toivoo osaavansa mutta ei koskaan tarvitsevansa
Jokaisella meistä on varmasti jonkinlaiset ensiaputaidot, olimme sitten opiskelleet aihetta tai emme. Moni on varmasti laastaroinut sormeen tulleen haavan tai laittanut siteen nyrjähtäneen nilkan tueksi. Mutta moniko on ollut tilanteessa, jossa vaakalaudalla ovat olleet omat ensiaputaidot ja ihmishenki?
22
22.01.2008
Kukkiiko kotisi?
Melkein joka kodissa on huonekasveja. Mikä on niiden merkitys? Ovatko huonekasvit rakas harrastus, osa sisustusta vai kammotus?
21
16.01.2008
Opiskelua koiran ehdoilla
Opiskelu on rankkaa, mutta mitä se on sitten, kun on koira, jonka tarpeet täytyy myös ottaa huomioon? Koira on melkein kuin lapsi; leikittämistä, hoitamista, pukemista, paapomista – joka ikinen päivä ympäri vuoden. Käykö taakka opiskelijalle liian suureksi vai kääntyykö puntari positiivisten asioiden puolelle?
20
14.01.2008
Paikallisestikin voi tehdä hyvää
Opiskelijan elämä on täynnä deadlineja ja tenttejä. Vapaa-aika tuntuu olevan kortilla, eikä aina tunne saavansa tehtyä kaikkea sitä, mitä pitäisi. Niin, eikä ylimääräistä rahaakaan tunnu jäävän kukkaron pohjalle, vaan viimeisetkin sentit kuluvat makaroniin. Kliseistä tai ei, on kai turha enää ajatellakaan hyväntekeväisyyteen osallistumista. Vai onko asia näin?
19
14.01.2008
Paasto – virkeää oloa vai itsensä kiusaamista?
Paasto voidaan käsittää joko täydellisenä ruuasta ja juomasta kieltäytymisenä tai sitten vain jonkun tietyn ruoka-aineen välttämisenä. Esimerkiksi ortodoksien paaston aikana ei syödä ollenkaan lihaa, kun taas tiukimmat hindulaiset eivät nauti ekadashi-päivinä edes vettä. Paaston kesto vaihtelee sen laadun mukaan vuorokaudesta useisiin viikkoihin. Paaston syinä voivat olla esimerkiksi uskonnolliset, terveydelliset tai henkiset syyt.
18
02.05.2007
Kuin timantit katuojassa
Niinkuin roskat lennämme tän ajan tuulessa
Missä itsekkyyttä ei saa anteeks pyydellä Tämän hetken yhteiskunnassa tehokkuus on yksi keskeisimmistä arvoista. Ihmisten tulee olla itsekkäitä ja samalla suorittaa mahdollisimman monta asiaa pienimmässä mahdollisessa ajassa. Muilla ihmisillä ja heidän hyvinvoinnillaan ei ole juuri lainkaan merkitystä. Rennon elämäntavan omaavia ihmisiä yhteiskunta pitää tehottomina, eikä niin ollen katso heitä hyvällä.
17
18.01.2007
Pilates on kehonhallintaa, voimaa ja liikkuvuutta
Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka avulla saa lisää voimaa ja liikkuvuutta. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vartalon syvien lihasten vahvistamiseen. Pilates-harjoittelu sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille.
16
18.01.2007
Hirvellä hierottaessa vetreäksi
Ruotsissa valmistettu puinen hierontahirvi rentouttaa väsyneitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Tämä käsin tehty hierontahirvi on hyvin helppokäyttöinen ja sopii kaiken ikäisille.
15
18.01.2007
"TV-lupatarkastaja, hyvää päivää!"
TV-lupatarkastajan käynti on varmasti yksi yleisimmistä opiskelijan kauhuskenaarioista. Opiskelijabudjetissa on jossain tingittävä – ja hyvin helposti tämä parin sadan euron vuosimaksu jää maksamatta. Ovisilmät ovatkin sitten ankarassa käytössä.
14
18.01.2007
Liikunta parantaa vireystilaa
Pimeänä syysaamuna voi olla vaikea nousta ylös sängystä, kun aurinko ei tuo päiviimme energiaa samalla tavalla kuin kesällä. Hyvä apukeino väsymykseen ja alakuloisuuteen voi löytyä liikunnasta.
13
18.01.2007
Betoniakrobatiaa
Extreme-akrobatialajien suosio nousee edelleen. Turussakin saattaa hyvällä tuurilla nähdä parkouraajan, trikkaajan tai jopa free runnerin. Mitä nämä nimet tarkoittavat ja miksi jotkut harjoittelevat tällaisia lajeja?
12
18.01.2007
Hoitava kosketus parantaa ruumiin ja sielun ongelmia
Länsimaisten ihmisten pahoinvointi voi johtua kosketuksen puutteesta. Arjen kiireen keskellä ei ole aikaa tai voimia riittävään ihokosketukseen läheisten ihmisten kanssa. Kosketuksen puute ahdistaa ja masentaa.
11
18.01.2007
Aromaterapia on auttava ystävä moneen murheeseen
Vanha lapsuudenystäväni soitti minulle eräänä iltana pari viikkoa sitten, ja vaihdoimme kuluneen vuoden kuulumiset. Hän kertoi perheensä voinnit, koulumenestykset ja lopuksi myönsi, että hänellä on ollut todella paha masennus. Ja vastaukseksi olonsa ja mielensä parempaan hyvinvointiin hän oli löytänyt aromaterapian ja sanoi sen olevan hänen pelastajansa.
10
18.01.2007
Tuolihieronta rentouttaa
Opiskelijan elämän täyttävät pitkät koulupäivät, tentit ja tehtävien deadlinet. Olo voi välillä tuntua stressaantuneelta ja väsyneeltä. Turun keskustassa sijaitsevassa Lepopisteessä voi rentoutua tuolihieronnassa vaikka bussia odottaessa, sillä hieronta kestää vain 15 minuuttia.
9
18.01.2007
Ryhdikkäästi eteenpäin!
Ryhti on yksi tärkeimmistä ensivaikutelman antajista. Se vaikuttaa myös siihen, miten kehosi voi tulevaisuudessa. Hyvä ryhti auttaa lihaksia pysymään kunnossa ja nivelsiteitä sekä muita rakenteita jaksamaan läpi elämän.
8
18.01.2007
Lomalle hevosen selässä
Syksyn raikas ilma ja väriloisto, hyvä ystäväporukka ja mukavat hevoset houkuttelevat rentoutumaan ratsastusvaellukselle. Vaelluksen pituus vaihtelee parista tunnista useamman päivän mittaiseen upeaan elämykseen.
7
17.01.2007
Virtaa vapaa-aikaan
Ihminen on perustarpeiltaan toiminnallinen ja sosiaalinen otus, mutta syksyllä ja talvella näiden tarpeiden täyttäminen vaikeutuu väsymyksen takia. Kynnys lähteä koulun jälkeen tapaamaan lajitovereita kasvaa, sillä vuode tai sohva houkuttelee vastustamattomasti vällyjen väliin lepäämään. Avain energisoitumiseen on mielekkään toiminnan löytäminen.
6
17.01.2007
Tamperelaisena Turussa
”Ei mennä Turkuun, vaan kunnon mestaan”, lauletaan muutaman vuoden vanhassa suomalaisessa iskelmässä. Onko Turku tosiaan niin kauhea ja pelätty paikka tamperelaiselle, kuin vitseissä ja tarinoissa annetaan uskoa? Tähän kysymykseen yrittää Turkuun tänä syksynä Tampereelta muuttanut opiskelija vastata kertomalla Turusta oman kokemuksensa kautta.
5
17.01.2007
Miten sujuu kiitäminen kiskoilla?
Monen mielestä junalla on mukavampi matkustaa kuin linja-autolla. VR tarjoaa hyvät matkustusmukavuudet ja entistä nopeammat kulkuyhteydet. Syyskuun 2006 alussa alkanut uusi juna-aika näyttää kuitenkin kasanneen pilviä kiskojen ylle.
4
17.01.2007
Haalarit – osa opiskelijan arkea
Haalarikulttuuri sai alkunsa 1970-luvulla Ruotsissa teekkareiden keskuudessa. Haalareista tuli opiskelijoille asukokonaisuus, joka sopi niin juhlaan kuin muihinkin julkisiin tempauksiin. Läntisestä naapurista haalarit rantautuivat Suomeen 1980-luvun alussa Otaniemeen teekkareiden keskuuteen.
3
17.01.2007
Kurkistus Turun iltaelämän tarjontaan
Nyt on aika pienelle kurkistukselle Turun iltaelämään. Minne mennä, kun kaipaa rauhallista miljöötä? Missä on edulliset hinnat? Tai missä on livemusiikkia?
2
13.05.2005
Vapaat ohjelmistot haastavat Microsoftin
Ohjelmistojätti Microsoft on tietokoneohjelmien diktaattori. Floss-ohjelmat eli Free Libre and Open Source Software ovat täysin ilmaisia ja vapaassa käytössä. Hyvänä esimerkkinä Floss-ohjelmasta on Linux-käyttöjärjestelmä, joka on kova haastaja Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmälle ja joka on kehitetty kaikkien saataville ilmaiseksi ja edelleen kehitettäväksi.
1
13.05.2005
Musiikki leviää Internetissä
Internet on mullistanut tiedonvälityksen.Se mahdollistaa digitaalisessa muodossa olevan materiaalin laajan levityksen. Käyttäjien määrää Internetissä on mahdotonta laskea tarkasti, mutta kyse on useista sadoista miljoonista käyttäjistä.