07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
13.05.2005
Oskarin-päivää vietetään Turun ammattikorkeakoulussa Loimaan toimipisteessä
 
Oskarin-päivän viettäminen 1.12. on tullut perinteeksi Loimaalla Turun ammattikorkeakoulun tiloissa, jotka ovat vanhassa Oskari Heikkilän kiinteistössä. Lehtori Katja Repo opettaa Turun ammattikorkeakoulun Loimaan toimipisteessä ja ohjaa osuuskuntaryhmää nimeltä Osuuskunta Loimaan Kaikidea, joka järjesti Oskarin-päivän 1.12.2004.
Oskarin-päivä oli nyt ensimmäistä kertaa osuuskuntaryhmän järjestämä. Aiempina vuosina Loimaan toimipisteen avointen ovien päivänä tunnettu Oskarin-päivä suunnattiin tänä vuonna tarkoin rajatulle kohderyhmälle. Ohjelma oli selkeästi jaettu kahteen osaan: aamupäivän ohjelma oli koulun opiskelijoille ja iltapäivä Loimaan Ammatti-instituutin päättäville luokille.

- On tärkeää viedä oman talon viestiä eteenpäin, painottaa Katja Repo. Avoimien ovien päivänä on ollut aikaisemmin se ongelma, että haluttua kävijäryhmää ei ole tavoitettu tai se on ollut liian laaja. Osallistumismäärä on ollut vähäinen.
 
Vierailijat ja tutut tulivat käymään
Aamulla tilaisuuteen oli kutsuttu luennoitsijoiksi koulun entisiä jo työssä olevia opiskelijat: Tiina Läksy, Pekka Kesseli ja Anne-Mari Helenius. Petteri Hyttinen Toimihenkilöunionin edustaja oli puhumassa työnhausta ja ammattiliitoista. Viimeisenä Lena Nykänen Turun ammattikorkeakoulun rekrytoinnista näytti tilastoja Loimaan toimipisteestä valmistuneiden työtilanteesta. Koulun opiskelijoille oli järjestetty luentojen lisäksi mahdollisuus tutustua uusiin osuuskunnan tiloihin, joissa esiteltiin Osuuskunta Loimaan Kaikidean toimintaa. Osuuskunnassa opiskeleminen on Loimaan toimipisteessä uutta ja herättänyt mielenkiintoa, joten nyt opiskelijat pääsivät kyselemään osuuskuntalaisilta tarkempaa tietoa osuuskunnasta ja sen toiminnasta.

Iltapäivällä Ammatti-instituutin vierailijat saivat tervetulokahvit ennen luentojen alkua. Tervetuliaissanojen ja lyhyen toimipisteen esittelyn jälkeen luennoitsijat kertoivat työllistymisestä koulutuksen jälkeen. Luentojen jälkeen vieraat kierrätettiin koulussa ja koulun omat tuutoriopiskelijat kertoivat kukin omasta koulutusohjelmastaan. Halukkaat tutustutettiin myös osuuskuntaan.
 
Tervetuloa Oskarin-päivänä Loimaalle!
Oskarin-päivän voisi suunnata tulevaisuudessa koko Loimaan seutukunnan toisen asteen oppilaitoksille, mutta tällä hetkellä se vaikuttaa epäkäytännölliseltä kuljetus- ja tilaongelmien vuoksi. - Asiasta on tullut positiivista palautetta. Varmasti kaikki haluavat, että Oskarin-päivä järjestetään ensi kerrallakin osuuskunta Kaikidean voimin, kertoo Katja Repo.
 
Kirjoittaja(t):
Anu Simola & Ruut Niemeläinen, Tietotekniikan (multimediatuotanto) opiskelijoita Loimaan toimipisteessä