07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
11.12.2012
Merry Christmas - Hyvää Joulua
 
Mitä sinulle tulee mieleen sanasta joulu? ”yhdessä olo ja lämmin tunnelma”, ”hyvä ruoka ja seura”, ”joulupukki ja lahjat”, ”joululaulut, yhdessäolo, laatikkoruoat ja joulurauhan julistus”
Opiskelijajoulu on tapahtumana perinteinen, lämminhenkinen suomalainen joulu. Tapahtuma ei kuitenkaan ole uskonnollinen. Osa osallistujista on eri puolilta maailmaa tulevia vaihto-opiskelijoita erilaisine uskontoineen.
 
Missä? Milloin?
Opiskelijajoulua vietetään Uusiksella jouluaattona 24.12.2012 klo 12 - 22. Sijainniltaan Uusis on ihanteellinen, sillä se on Ylioppilaskylän läheisyydessä, ja siis lähellä monen juhlaan osallistujan asuinpaikkaa.

Kahtena edellisenä vuotena Opiskelijajoulu on järjestetty Koroisten tilalla, mutta erilaisten logistiikkaongelmien takia tänä vuonna sille päätettiin etsiä toinen tila. Uusis tarjoaa loistavat puitteet Joulun viettoon keskellä kaupunkia. Tilaan mahtuu noin 70 osallistujaa, ja siellä on myös saunomismahdollisuudet.
 
Uskontovapaus
Ohjelma, ruoka ja koristelut ovat eivät ole sidoksissa mihinkään uskontoon. Näin ollen ohjelmassa mukana olevat laulut eivät sisällä minkäänlaisia viittauksia siihen, että suomalaista joulua juhlitaan Jeesuksen syntymäpäivänä.

Myös kinkku on vaihdettu kalkkunaksi, jotta eri uskontojen edustajat voivat yhdessä nauttia jouluruokaa. Koristeluista on kaikki uskontohenkinen jätetty pois.

On tärkeää, että opiskelijajoulun mainonnassa mainitaan uskonnottomuus. Opiskelijajoulun ideana on saattaa kaikki yhteen opiskelijat, joilla ei erilaisista syistä ole mahdollisuutta muuten viettää joulua. Kaikki erilainen on tervetullutta, koska olemme kaikki erilaisia.
 
Ohjelmaa joka makuun
Meillä on projektissamme ollut erikseen ohjelmaryhmä. Se on viettänyt aikansa ohjelmaa suunnitellen lähes koko projektimme ajan.

Kuten aikaisempina vuosina, tänäkin jouluna on luvassa kuusen koristelua, saunomista, perinteistä jouluruokaa sekä yhteislauluja ja leikkejä. Uusiin leikkeihin on panostettu ja luvassa onkin muun muassa tonttutuijotusta, joulujuoruja sekä pukin käskemistä.
 
Miten markkinoimme Opiskelijajoulua?
Aluksi halusimme luoda Opiskelijajoululle oman logon, jotta se erottuisi selkeämmin muista tapahtumista. Monkey-projektiryhmämme suunnitteli luonnokset logolle sekä tapahtuman julisteille ja esitteille. Ammmattimaisen ilmeen logolle ja muulle markkinointiaineistolle suunnitteli tuntemamme mainostoimisto.

Painetut julisteet kiinnitetään Turun ammattikorkeakoulun eri toimipisteiden ilmoitustauluille ja Opiskelijajoulun esitteitä jaetaan opiskelijatapahtumissa. Reippaat opiskelijamme bongaa paikalta T-paidoissa, joissa mainostetaan Opiskelijajoulua.

Tapahtumasta tiedotetaan Turun ammattikorkeakoulun oppilaskunta TUO:n kuukausitiedotteessa sekä suomeksi että englanniksi, jotta tavoitamme myös ulkomaalaisia opiskelijoita. Opiskelijajoulua mainostetaan myös TUO:n internetsivuilla lähempänä joulua, ja Facebookissa on oma Opiskelijajoulu-ryhmä, jossa ajankohtainen info kulkee.

Tämän Hyve-verkkolehden artikkelin lisäksi vuoden viimeisessä, joulukuussa ilmestyvässä TUOKIO-lehdessä on artikkeli tapahtumasta. Olemme lisäksi lähettäneet aktiivisesti tietoa Opiskelijajoulusta muihin tiedotusvälineisiin, kuten sanomalehtiin ja radioon.
 
Kirjoittaja(t):
Kia Soininen, opiskelija