07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
06.11.2013
Tarina projektiseikkailijoiden matkasta Kustavin Kipinään
 
Olipa kerran Kustavin Kipinä. Kipinän kuningas Pekka Kuru tarvitsi apua kuningaskuntansa vierailijoiden lisäämiseksi, ja hän päätti pyytää avuksi joukon Turun ammattikorkeakoulun nuoria urheita projektiseikkailijoita. Seikkailijat lähtivät tutkimusretkelle kuningaskuntaan.
Projektiseikkailijat Kustavin Kipinässä
Projektiseikkailijat tutustuivat kuningaskuntaan ja ihastuivat sen monipuolisiin mahdollisuuksiin ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Kuningas pyysi heitä markkinoimaan kuningaskuntaa ja niinpä seikkailijat päättivät kutsua lähistön yritysten linnanherroja tutustumaan paikkaan.

Ahkerat nuoret työskentelivät taukoamatta suunnitellen linnanherrojen tutustumiskäyntiä, josta oli määrä tulla projektin huipennus: Projektiryhmän haaveissa linnanherroja saapuisi paikalle satapäin, tunnelma olisi katossa ja Kipinän kuningas saisi paljon uusia asiakkaita.
 
Mutta kuinkas sitten kävikään?
Kuten monissa tarinoissa, seikkailu ei olisi seikkailu ilman harhapolkuja.

Kaikki projektiseikkailijat eivät olleet aina asioista samaa mieltä, mutta lopulta päästiin yhteisymmärrykseen.

Myös aikataulujen kanssa tuli ongelmia, kirjekyyhkyn siivet väsyivät ja viestinviejä uupui matkalle. Suunnitelmia muutettiin kesken matkan.

Projektiseikkailijat päättivät tehdä kuninkaan käyttöön useita erilaisia tapahtumaehdotuksia vieraiden paikalle huokuttelemiseksi. Suunniteltiin esimerkiksi valokuvauskurssi, joogapäivä ja eräruokakurssi. Projektin päättyessä seikkailijat olivat uupuneita mutta tyytyväisiä, ja kaikki elivät ja kokivat projektin onnellisina loppuun asti.
 
Mikä ihmeen Kustavin Kipinä?
Tarinan tapahtumapaikkana toimii luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Kustavin Kipinä, joka on monien mahdollisuuksien paikka. Toimitusjohtaja Pekka Kurun mukaan se on "luova tila keskellä luontoa".

Kipinässä yhdistyvät taide, työhyvinvointi ja huippukokkien tekemä lähiruoka. Tiloja on mahdollista varata monen tyyppiseen toimintaan; organisaatioiden kokouksiin tai virkistyspäiviin, erilaisiin juhliin, kokoontumisiin tai konsertteihin. Kipinästä on mahdollista saada myös asiantuntijoita mukaan kehittämään yrityksen työhyvinvointia.

Tilaisuuksien isännöinnin lisäksi Kustavin Kipinä toimii Pop up -ravintolana, joka tarjoaa saaristolaislähiruokaa. Ruokailut toteuttaa Kipinän oma keittiömestari yhdessä muiden huippukokkien kanssa. Ruoan ohella taide on näkyvästi esillä, sillä tiloissa on jatkuvasti esillä nykytaiteen näyttelyitä.
 
Kirjoittaja(t):
Kirsi Kujala, Essi Myllykoski, opiskelijat