07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
21.10.2012
Opiskelijat unelmia toteuttamassa
 
Ainutlaatuinen ympäristötaideprojekti Kustavin Kipinään: Upeita maisemia, ikimuistoisia hetkiä, hauskaa ja tehokasta opiskelua; mitä muuta opiskelija kaipaa? Kurun Kipinä -projektissa syödään munkkeja, heitellään hulluja ideoita, kehitetään Suomen ympäristötaidekulttuuria ja nostetaan pöydälle taiteen avulla ajankohtaisia aiheita; hyvinvointia, kestävää kehitystä ja ekologisuutta!
Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointialan opiskelijat ovat yhdistäneet voimansa ympäristötaiteeseen liittyvässä projektissa. Ryhmän tehtävänä on hankkia tietoa tämänhetkisestä ympäristötaiteesta ja ympäristötaiteen tapahtumien järjestämiseen liittyvistä käytännön asioista. Mukana on yhteensä 17 sosiaalialan, fysioterapian, toimintaterapian, kauneudenhoidon sekä palvelujen tuottamisen ja johtamisen opiskelijaa.
Kipinän edustalla
 
Yhteisvoimin näkötornia rakentamassa
Projektin toimeksiantaja Pekka Kurun tavoitteena on ympäristötaiteen keinoin lisätä sosiaalista hyvinvointia. Ensi kesänä Kustavin Salminiityn kylään Myllykalliolle nousee talkoovoimin näkötorni tätä asiaa edistämään. Ympäristötaiteessa yhdistyykin usein myös yhteisötaide. Idea näkötornin rakentamiseen tuli Kustavissa Salmitun talossa asuvan Anne Erkkilän pitkäaikaisesta haaveesta saada näkötorni lähiympäristöön. Kylän miehet ihastuivat ajatukseen ja päättivät toteuttaa naisen haaveen. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat päässeet mukaan tähän ainutlaatuiseen hankkeeseen.
Tähän nousee näkötorni
 
Ympäristötaidetta ja hyvinvointia edistämässä
Näkötornin lisäksi Kustaviin on tarkoitus järjestää lapsille suunnattu ympäristötaidekurssi sekä vastaavasti taiteilijoille suunnattu ympäristötaidepaja. Itsetuntemuksen ja -ilmaisun tukemisessa ympäristötaidekurssi voi antaa lapsille ja nuorille hyviä eväitä kasvuun. Ammattitaiteilijoille, nuorille taiteilijoille ja taiteen opiskelijoille ympäristötaidetyöpaja mahdollistaa yhteisten kokemusten jakamisen ja kokemuksellisen tiedon siirtymisen. Opiskelijat tekevät pohjatyötä Kustavin ensi kesän tapahtumia varten.
 
Kirjoittaja(t):
Jenna Eskeli, opiskelija