07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
23.01.2009
Harrastukseni
 
Jokaisella meistä on ainakin yksi harrastus, jollain enemmän. Mitä harrastaminen sitten tosiasiassa edes tarkoittaa? Harrastus voi olla mikä tahansa vapaa-ajan käyttötapa tai kiinnostus johonkin asiaan tai lajiin. Toiset tykkäävät vaikkapa ruuanlaitosta harrastuksena, kun joku toinen taas käy ahkerasti golf-kentällä harjoittamassa taitojaan.
Minulla ei oikeastaan koskaan ole ollut mitään harrastusta ylitse muiden, jonka parissa olisin kuluttanut vapaa aikaani tiuhaan tahtiin. En ole koskaan ollut innokas jonkun tietyn lajin suhteen. Sittemmin, kun ikää on tullut hieman lisää ja nähnyt vähän maailmaa, niin olen löytänyt muutaman ihan mukavan vapaa-ajan viettotavan.
Sepe
Kuvaaja: Marjo Pellonperä
 
"Raitapaidat"
Itselläni on aina ollut kotona kissoja, joita itse kutsun ”raitapaidoiksi” ihan turkin kuvituksen mukaan. Kissojen kanssa aika kuluu rattoisasti, kun niitä katselee, varsinkin pennut ja nuoret kissat ovat viihdyttäviä ja leikkisiä. Itselläni on alle vuoden ikäinen musta pentutyttökissa Mortti ja meiltä löytyy myös muutama muu karvakasa, kuten pitkäkarvainen uroskissa Sepe. Mortti on vielä villissä iässä ja sen perässä saakin juosta taloa ympäri, että sen saa kiinni.
Sepe
Kuvaaja: Marjo Pellonperä
 
Internet
Kulutan myös aikaani netissä erilaisilla sivuilla kuten kuvagallerioissa ja eläinsivuilla. Suositulta koko maailman käsittävältä ostosivulta kuten ebay.com löytää aina kaikkea kivaa ostettavaa ja mieleisiä vaatteita usein halvemmalla kuin Suomesta vastaavia. Ebay:sta onkin tullut minulle lähes jokapäiväinen ajanvietto-sivusto, sillä sen maailmanlaajuiset valikoimat ovat todella suuret ja kaupanpäälle voi vielä vierailla eri maiden ebay-sivustoilla yhdellä tunnuksella. Sivulta olen tehnyt jo monet hyvät kaupat helposti ja nopeasti.
Näkymä ikkunastani
Kuvaaja: Marjo Pellonperä
 
Kuntoilu
Olen myös joulun jälkeen aloittanut jokapäiväisen kuntoilun sauvakävelyn ja kuntopyöräilyn muodossa. Joskus harvoin käyn myös Motivuksessa, joka on Turussa sijaitseva kuntosali. Sauvakävely ja kuntopyöräily ovat ainakin minulle tehokas tapa liikkua ja kyllä kuntoilusta on joitakin tuloksia saanut aikaan, joka motivoi jatkamaan eteenpäin.
 
Kirjoittaja(t):
Marjo Annika Pellonperä