07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Muuta kiinnostavaa
 
05.11.2014
Kaarinalaisten hyvinvointia tuetaan messutapahtumalla
 
Kaarinan hyvinvointi- ja harrastemessut järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Lokakuun lopussa Hovirinnan koululle kerääntyi kuutisensataa kävijää. Messutapahtumassa kaarinalaiset yhdistykset saivat näyteikkunan toimintansa esittelyyn kaupunkilaisille. Kaupunki haluaa tukea asukkaitaan olemaan aktiivisia ja harrastamaan vapaa-ajallaan.
Kaarinan hyvinvointi- ja harrastemessut järjestettiin 29.10.2014 kello 17–20 viime vuoden tapaan Hovirinnan koululla. Paikalle oli jälleen saapunut runsas ja monipuolinen joukko hyvinvointiin, terveyteen, vapaa-ajan viettoon ja harrastuksiin keskittyneiden yhdistysten edustajia esittelemään yhdistystensä toimintaa. Kaarinalaisille suunnattu tapahtuma keräsi paikalle noin 600 kävijää.
Yhdistysten ständit kiinnostivat messukansaa järjestyksenvalvojia myöten
Kuvaaja: Aleksi Vuoristo
 
Houkuttelevaa ohjelmaa
Kaupunkilaisia oli houkuteltu paikalle tutustumaan erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin myös monipuolisen ohjelman avulla. Tänä vuonna illan aikataulutus oli tehty ikäryhmittäin: alkuillasta ohjelmaa oli perheen pienimmille, sen jälkeen työikäisille ja lopuksi ikäihmisille.

Messutapahtuman ohjelma ja yhdistysten ständit levittäytyivät koulun sisätiloissa ja pihalla. Messuyleisön iloksi ja hyödyksi oli muun muassa sirkusta, tanssit, runokirjan julkistamistilaisuus, makkaranpaistoa, buffet ja erilaisia terveysaiheisia mittauksia, kuten InBody- ja puristusvoimanmittaukset.

Tapahtuman juontajaksi oli saatu Kaarinan ikioma Tutta Carpelan, joka myös tähditti laulullaan illan päätöstansseja ja sirkustaiteilusta vastasi TemppuSirkuksen Teemu Virtanen.
Messuilla pantiin tanssiksi
Kuvaaja: Aleksi Vuoristo
 
Loistavaa palautetta kävijöiltä ja yhdistyksiltä
Tapahtuman aikana kerätyn palautteen perusteella enemmistö kävijöistä oli hyvin tyytyväinen tapahtuman ohjelmaan ja sen monipuolisuuteen.

Yhdistyksiä ilahdutti tapahtumassa saavutettu näkyvyys ja messujen tunnelma. Ne olivat innokkaita tulemaan mukaan messuille myös tulevaisuudessa.
Opiskelijat keräsivät messuista palautetta tablettien avulla
Kuvaaja: Aleksi Vuoristo
 
Opiskelijat opettelivat tapahtuman organisointia
Kaarinan kaupunki otti jo vuonna 2013 kautta aikain ensimmäisille Kaarinan harrastemessuille Turun ammattikorkeakoulun Monialainen kehittäminen ja yrittäjyys -projektin mukaan toteuttamaan tapahtumaa. Hedelmällinen yhteistyö jatkui tänä vuonna, kun parikymmentä hyvinvointitoimialan opiskelijaa pääsi mukaan projektiin toteuttamaan Hyvinvointi- ja harrastemessuja.

Messujen suunnittelu ja toteutus oli opiskelijoille arvokas tilaisuus opetella tapahtuman järjestämistä. Sehän on nykyään tarpeellista miltei millä alalla tahansa.

Kaarinan kaupunki sai jälleen käyttöönsä suuren ja innokkaan projektiryhmän, jonka avulla se toteutti ison tapahtuman markkinoinnin, ohjelman ja järjestelyt.
 
Kirjoittaja(t):
Jonna Hyvärinen ja Aleksi Vuoristo, opiskelijat