07.02.2018
Hyve-lehti jatkaa Talk-julkaisussa
07.11.2017
Kokemusasiantuntijat auttavat mielenterveyshoitotyön koulutuksessa
10.06.2017
Sairaanhoitajaopiskelijat karttavat mielenterveysalaa
16.05.2017
Työelämäyhteistyöllä erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille
14.11.2017
Kehitysvammahuollon haasteena ovat rajoitustoimenpiteet
07.11.2017
Hyvä vuorovaikutus tärkeää psykiatrisen eristyspotilaan hoidossa
15.09.2017
Vuorovaikutus on tärkeä osa psykiatrista hoitotyötä
14.11.2017
Yli 50-vuotiaiden työttömien digiosaamista kehitetään Naantalissa
14.08.2017
Potilasturvallisuus ydinasia psykiatrisen potilaan eristämisessä
09.06.2017
Valmennuksella innostusta ja uusia työkaluja aikuissosiaalityöhön
14.11.2017
Viron korkeakoulujen Terveysala-ryhmän laadunarviointi
07.11.2017
Toipumisorientaatiolla kohti yksilöllisempää mielenterveyshoitoa
29.05.2017
Kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia oireita kartoitetaan yhteistyössä
 
Opiskelu ja elämä
 
19.10.2010
Hevosia ja stetsoneita - esteetön virkistyspäivä Validian asukkaille
 
Villin lännen meininkiä Hyvinvointialojen opiskelijoiden tapaan Hevonkeitaalla.

Hyvinvointiprojekti ”Vire – iloa elämään” on osa Turun ammattikorkeakoulun Hyvinvointipalvelujen monialaista kehittämiprojektia, MONKEYtä. Projektimme tavoitteena on järjestää virkistyspäivä Invalidiliiton Asumispalvelut Oy, Turun Validia palvelun asukkaille.
 
Villiä länttä etsimässä
Projektimme alkuvaiheessa ideointi oli luovaa ja innovatiivista, erilaisia ajatuksia ja ehdotuksia virkistyspäivän teemasta ja tapahtuman sisällöstä lenteli ilmoille. Lopulta joku keksi ehdottaa ratsastusta. Ideaan suhtauduttiin ensin varautuneesti, sillä asiakasryhmämme liikkuminen oli tiettävästi haasteellista. Päätimme kuitenkin ottaa asioista selvää ja tiedon kartuttua myös innostus lisääntyi.

Virkistyspäivän teemaksi valikoitui Villi länsi, ja tapahtuman sisältö alkoi rakentua hevosten ympärille. Saimme aikaan monipuolisen toimintasisällön johon kuului kärryajelua, ratsastusta ja hevosten hoivaamista. Intiaanihieronnan rentouttamat Villin lännen sankarit voivat pysähtyä Saluunassa kahvin ja pullan merkeissä sekä päästä loistamaan tietämyksellään Villin Lännen visailussa. Osallistujat saivat kotiinsa muistoksi itse maalamansa hevosenkengän ja lisäksi pehmoiset Halibernit olivat mukana mukavan tunnelman luomisessa. Halibernit ovat koulutettuja bernin-paimenkoiria, jotka ovat tottuneet erilaisiin asiakasryhmiin. Koirat vierailevat kouluttajiensa kanssa erilaisissa tapahtumissa ilahduttamassa ihmisiä.
 
Tavoitteena virkistävä Villin lännen päivä
Tavoitteenamme projektin toteutuksessa oli luoda osallistujille mahdollisimman monipuolinen ja mielekäs päivä, jossa otimme huomioon asiakasryhmän tarpeet ja toiveet. Toivomme, että projektillamme oli positiivinen ja virkistävä vaikutus asiakkaihimme, että he saisivat uusia ja voimauttavia elämyksiä järjestämästämme toiminnasta.

Toivoimme myös, että onnistuimme toteuttamaan toimeksiantajaa miellyttävän ja toimeksiannossa esitetyt toiveet täyttävän päivän. Pyrimme luomaan uusia yhteistyökumppaneita Turun Validia–palveluiden kanssa. Toivottavasti Hevonkeitaan palveluita ja ammatti-instituutin avustajia voidaan käyttää hyödyksi jatkossakin.
 
Villin lännen päivä
Toimintapäivä lähti liikkeelle lämminhenkisellä tervetuliaispuheella, jonka pitivät ratsastusterapeutti Tiina Järvinen ja projektipäällikkömme Markku Valkeapää. Puheiden jälkeen osallistujat jalkautuivat toimintapisteille. Validian asukkaiden seuraksi Villin lännen matkalle olimme saaneet reippaita lähihoitajaopiskelijoita Turun ammatti-instituutista. Ratsastuspisteet sijaitsivat ympäri Hevonkeitaan maalaismiljöötä. Suosituimmiksi pisteiksi nousivat odotetusti ratsastus ja hevoskärry- ajelu. Piha-alue oli sopivan kokoinen ja pisteeltä toiselle siirtyminen avustajien kanssa oli helppoa.

Sisätiloihin olimme pystyttäneet saluunan, jossa tarjoilimme lämmintä glögiä kaikille Villin lännen sankareille. Saluuna osoittautui viihtyisäksi ja lämmittelijöitä riittikin pitkin päivää. Sen yhteydessä oli mahdollista osallistua arvontaan sekä nauttia intiaanien antamasta päähieronnasta.

Päivän loppupuolella ohjelmassa oli herkuttelua saluunassa sekä Villin lännen tietovisa. Saluunan herkulliset munkit sekä lämmin juotava tekivät kauppansa Villin ännen matkaajille. Lisäksi meitä viihdyttivät ihanat halibernit, joiden hellyydestä kaikki pääsivät nauttimaan. Kahvittelujen jälkeen oli aika sanoa hyvästit Villin lännen väelle ja suunnata ratsut kohti kotoista Turkua.
 
Kirjoittaja(t):
Mikaela Pulli, Heidi Lappalainen, Ville Vähämäki, opiskelijat